Hvad er en Butterfly Needle?

Hvad er en Butterfly Needle?

At have blodtegning er en kendsgerning i livet. Næsten alle oplever det på et tidspunkt. Frygt for smerte og flere nålestænger får mange mennesker til at krybe ved tanken. At lære de typer nåle, der anvendes i phlebotomy, kan hjælpe med at fjerne disse frygt.

Identifikation

En sommerfugl nål er en kort nål med en lille diameter fastgjort til et tyndt, fleksibelt rør. Nålen flankeres af to gummivinger, som gør det muligt for phlebotomisten at grebe og bevæge nålen med lethed. Røret er fastgjort til en gummistøvler, der fastgøres til blodopsamlingsrøret.

typer

Butterfly nåle kommer i 21, 23 og 25 gauge størrelser. Jo større tallet, jo tyndere kanylen.

Fungere

Blodprøver taget fra håndleddet, hånd og fod samles næsten udelukkende med sommerfuglnåle. Personer, der har overfladiske åre, eller dem, der er tilbøjelige til angst eller bevægelse, når blod er trukket, har ofte nytte af sommerfuglnåle.

Fordele

Fordi nålen er fastgjort til et rør og ikke direkte til opsamlingsrøret, kan en patient bevæge sig med en vis grad af lethed, og ikke blæse nålen eller prøven ud af sted.

MisforstĂĄelser

På trods af sin lille diameter og unimposing udseende, giver sommerfugle ikke altid mindre smerte for patienten. Butterfly nåle er korte, og flere pinde kan være påkrævet for at ramme en ven. Blodkoagulation i røret er mulig, og hvis dette sker, er det nødvendigt med en klæbemiddel af patienten.

Del:
Kommentarer