Hvad er en biometrisk screening?

Hvad er en biometrisk screening?

En biometrisk screening er en kort sundhedsundersøgelse, der bestemmer risikoniveauet for en person for visse sygdomme og medicinske tilstande. Mange arbejdsgivere og universiteter opfordrer personale eller studerende til at gennemføre denne type sundhedsscreening, så de kan begynde at tænke på deres helbred og forfølge behandling, hvis det er nødvendigt.

FormĂĄl

En biometrisk screening er en generel sundhedskontrol, som kan identificere eventuelle signifikante problemer i hjerte- eller nervesystemet. Denne sundhedstjek indeholder flere biometriske foranstaltninger, herunder: kolesteroltal for fuld lipidpanel og glukose; blodtryk; blodglukoseniveauer og omfatter også måling af højde, vægt og kropsmasseindeks (BMI). Resultaterne er typisk tilgængelige inden for få dage efter screeningen og holdes fortrolige.

Betydning

Den biometriske screening kan være en af ​​flere komponenter i en komplet sundheds- og wellness check. De fleste læger og klinikker udfører en biometrisk screening som led i et wellness-program, der omfatter færdiggørelse af et sundhedsrisikovurdering (HRA) spørgeskema og en høring. Resultater af den biometriske screening kan hjælpe med at identificere forskellige sygdomme eller sundhedsproblemer, og lade patienten arbejde med deres læge for at reducere deres sundhedsrisici under visse forhold.

komponenter

Den typiske biometriske screeningstest kan tage op til 15 minutter, og udføres på en læge klinik eller på stedet på en arbejdsplads eller college campus. Det kan bestå af alle eller nogle af følgende screeningstest: ultralyds screening af carotidarterie; blodtryk kontrol blodtegning diabetes screening; og kolesterol screening.

typer

Blodtryksscreeningen afsluttes med en standard blodtryks kontrol. Blodprøven udføres ved at trække et hætteglas af blod; Patienterne skal hurtigere i en kort periode, før de trækker blod. Diabetesscreeningen udføres ved at måle glukoseniveauerne i blodet fra blodprøven. Kolesterol screeningen udføres med en "finger-stick" test, der måler fuld lipid og glukoseniveauer. Den ultralydsundersøgelse af carotidarterien bestemmer risikofaktoren for at have et slagtilfælde. Denne test måler, hvor meget plak har akkumuleret i arterierne.

Fordele

Biometriske screeninger giver patienten mulighed for at lære om hendes nuværende sundhedstilstand og bestemme hendes risiko for almindelige sygdomme, herunder diabetes, hjertesygdomme, astma og andre medicinske tilstande. Den læge eller sygeplejerske, der gennemfører testene, kan gennemgå resultaterne af screeningen med patienterne og følge op med at foretage yderligere test eller anbefale en behandlingsplan eller et wellnessprogram baseret på øjeblikkelige behov.

Del:
Kommentarer