Hvad er en Adrenalin Rush?

Hvad er en Adrenalin Rush?

Adrenalin er et naturligt forekommende hormon i kroppen. Under et adrenalinhastighed frigives hormonet, der også er kendt som epinephrin, som reaktion på situationer, der kan være spændende, farligt eller truende.

Fungere

Funktionen af ​​binyrerne og frigivelsen af ​​adrenalin hjælper en person til at klare stressede eller nødsituationer. Et boost af glukose og ilt sendes til hjernen og musklerne, mens andre kropsfunktioner undertrykkes.

Betydning

En adrenalinhastighed kan være vigtig i en "kamp eller flyve" situation, da hormons påvirkning midlertidigt forbedrer fysisk ydeevne.

effekter

Epinephrin har mange effekter på kroppen, herunder øget ilt og glukose i hjernen og musklerne, dilaterede elever, øget hjertefrekvens og forhøjet blodsukker.

Advarsel

Der er nogle mennesker, der er blevet afhængige af at have adrenalinhastighed. Hvis hormonet frigives ofte nok, begynder kroppen at huske de tilhørende følelser, der i sidste ende kan føre til en alvorlig afhængighed, som kan være lige så svært at holde op som ethvert andet vanedannende stof.

Sjov kendsgerning

Visse mennesker har oplevet "super" styrke under et adrenalinhaste i nødsituationer og har været i stand til at løfte biler, helikoptere og andre tunge genstande, som mennesker ikke kan løfte under normale forhold.

Del:
Kommentarer