Hvad er diphenhydramin HCI 25 mg?

Hvad er diphenhydramin HCI 25 mg?

Diphenhydramin HCI er et almindeligt anvendt oralt stof, der er effektivt til behandling af allergier samt hjælper patienter med søvnløshed, falder i søvn. Lægemidlet er tilgængeligt i disken og er den aktive ingrediens i Benadryl samt to af de tre produkter i Unisom-linjen. Diphenhydramin HCI virker ved at blokere virkningen af ​​histamin såvel som acetylcholin, hvilket resulterer i dets vidtrækkende anvendelser inden for medicin.

Kemiske egenskaber

Diphenhydramin HCI er et hvidt, lugtløst pulver, der blokerer handlingerne af både histamin og acetylcholin, to naturlige stoffer produceret af din krop. Lægemidlet administreres i pilleform og absorberes hurtigt gennem fordøjelsessystemet. Effekten topper normalt inden for en time efter at have taget piller og varer i omkring seks timer. Spor af stoffet forbliver imidlertid i systemet i op til 24 timer.

Anvendelser

Da din krop producerer histamin i overskud under nogle allergiske reaktioner, kan Diphenhydramin HCl effektivt reducere de fleste allergi symptomer, herunder rødme, kløe og hævelse af huden samt vandige og løbende øjne og næse. Desuden vil lægemidlet fremkalde søvnighed hos de fleste mennesker på grund af dets virkninger på histamin og vigtigere af acetylcholin. Da acetylcholin er ansvarlig for at sende den kritiske besked til muskelceller til kontrakt, vil blokering af virkningerne også reducere den ukontrollerede omrystning af ekstremiteter, hvilket gør Diphenhydramin HCL en effektiv behandling for visse symptomer på Parkinsons syndrom. Endelig er stoffet også brugt til at behandle bevægelsessyge.

Kommerciel tilgængelighed

Diphenhydramin HCI er bredt tilgængelig uden recept og er den vigtigste aktive ingrediens i Benadryl Allergy, som indeholder 25 mg af stoffet. To af de tre produkter i Unisom-familien, en anden over counter, der anvendes til behandling af søvnløshed, indeholder også diphenhydramin HCI. Unisom SleepGels indeholder 50 mg, mens Unisom SleepMelts har 25 mg pr. Pille. Forskellige butiksmærker har de samme formuleringer af de førnævnte Benadryl og Unisom produkter.

Bivirkninger

Almindelige bivirkninger af diphenhydramin HCI inkluderer søvnighed (hvilket selvfølgelig ikke er så slemt, hvis det var formålet med at tage stoffet) træthed (som kunne bære ind på den følgende dag, da lægemidlet ikke vil blive fuldstændigt elimineret fra systemet til 24 timer), mundtørhed og svimmelhed.

Forholdsregler

Mens de fleste af lægemidlets bivirkninger ikke udgør en fare, skal du kontakte din læge, hvis du har problemer med åndedrætsbesvær, såsom astma, forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer. Fordi stoffet vil slappe af og sænke dine muskler, kan din indåndingsvirkning blive lidt mindre effektiv.

Desuden kan døsighed fremkaldt af diphenhydramin HCI gøre driften af ​​tunge maskiner eller et motorkøretøj potentielt farligt. Så afstå fra disse aktiviteter, indtil du ved, hvordan stoffet vil påvirke dig. Læs altid alle etiketinstruktionerne, og søg lægehjælp, hvis tilstanden ikke forbedrer eller forværres.

Del:
Kommentarer