Hvad er dimensionerne af et løbende spor?

Hvad er dimensionerne af et løbende spor?

Dimensionerne af et løbebane kan have afvigelser afhængigt af lokalets layout. Typisk er et ovalt løbebane en multi-sports arena med dimensioner, der overholder kravene til andre sportsgrene. For elite og verdensomspændende konkurrencer sætter International Association of Athletics Federations manualen til alle track-and-field events. Et standard løbende ovalt spor indeholder mindst fire baner og sikkerhedszoner.

Længde

En standard udendørs løbebane har en længde på 400 meter, med to bøjninger og to parallelle strækninger, begge radier er ens. Typisk er sporets indvendige område plads til alle throwing events og en standard fodboldbane på 68 med 105 meter. Sporet består af to halvcirkler med en radius på 36,5 meter hver. Halvcirklerne er forbundet med to stiver, der måler 84,39 meter lange. Et standard indendørs spor har samme dimensioner som udendørs spor, men er kun 200 meter lang.

Bredde

Standard 400 meter ovalt spor har en minimumsbredde på 72 meter. Ifølge IAAF omfatter standardbanen et ovalt spor med mindst fire baner og sikkerhedszoner, der måler mindst 1 meter på indersiden og udenfor. Baner skal have en bredde på 1,22 meter og markeres med hvide linjer 5 cm brede.

100 meter start

Den 100 meter lange race køres på den "lige" del af løbesporet på sin side. 100 meter måles fra målstrejkens kant til målstregen lige op ad banen, uden en kurve. Ifølge IAAF har det lige løb et startområde på mindst 3 meter med en udløb på 17 meter minimum.

International Association of Athletics Federations

IAAF sætter standarder og dimensioner for løbespor anvendt i elite og globale konkurrencer. IAAF fastsætter også minimumsstandarder for et løbespor, når der oprettes verdensrekordforestillinger. Selvom lokale kørebaner måske ikke overholder IAAF-dimensioner, er IAAF-standarderne stadig et nyttigt referencepunkt, når det gælder sammenligning af dimensioner af kørerbaner.

Del:
Kommentarer