Hvad er dextrose?

Hvad er dextrose?

Dextrose er et simpelt sukker eller monosaccharid, der ofte bruges omveksling med ordet "glucose". Glucose, eller dextrose, findes hovedsagelig er honning og frugt og er også sukker i dit blod og den vigtigste form for kulhydrat, der bruges af din krop.

Dextrose og glucose

Glucose er et kulhydrat med molekylformlen C6H12O6, hvilket indikerer kulstof-, hydrogen- og oxygenkombinationer. Den har to stereoisomerer, som er molekyler indeholdende den samme molekylformel i forskellige rumlige arrangementer. Stereoisomererne af glucose kaldes D-glucose og L-glucose. L-glucose kan ikke metaboliseres eller nedbrydes af dine celler. PÃ¥ den anden side kan D-glucose metaboliseres af din krop. Dextrose henviser til D-glucose.

Medicinske spørgsmål

Ordet "dextrose" anvendes almindeligvis på det medicinske område, hvor det refererer til enten intravenøs væskeopløsning eller dextrose i munden. Dextrose IV opløsning er dextrose med vand og gives i kliniske omgivelser eller hjemme for at give patienten ekstra væske og kalorier fra sukker. Det bruges også til behandling af hypoglykæmi eller lavt blodsukker. Du kan også tage dextrose i munden for at behandle lavt blodsukker, hvis du har diabetes eller under andre forhold, der kan resultere i lavt blodsukker. Oralt dextrose kommer i tyggetabletter såvel som i flydende form. Tal med din læge om, hvornår og hvornår du skal tage dextrose.

En fødevareindustri favorit

Ifølge sukkerforeningen anvendes ordet "dextrose" også i fødevareindustrien for at identificere kommercielt fremstillet krystallinsk glucosesukker fra stivelse. Dextrose findes i snackvarer såsom pretzels og crackers, desserter såsom kager og pudder og bagningsprodukter såsom kageblandinger og frost. Dextrose tilsættes også til nogle single-serve kunstige sødemiddelpakker som fyldstof. Du kan identificere dextrose i emballerede fødevarer ved at læse ingredienserne. Dextrose kan beskrives ved hjælp af en række forskellige udtryk, herunder "dextrose vandfri", "dextrose monohydrat", "hvedesukker", "ris sukker", "majs sukker" eller blot "dextrose".

Naturligt er nødvendigt

Selvom du behøver nogle dextrose i dit blod for at opretholde normale kropsfunktioner, kan spiser for meget sukker af enhver art føre til vægtforøgelse, tandforfald og kroniske sundhedsmæssige tilstande, såsom diabetes og hjertesygdomme. Prøv at begrænse eller undgå mad med tilsatte sukkerarter såsom slik, kager og sodavand. Gem disse fødevarer til særlige lejligheder, eller spis en mad med naturligt forekommende sukker. Frugt indeholder for eksempel naturlig dextrose.

Del:
Kommentarer