Hvad er det normale interval for øjetryk?

Hvad er det normale interval for øjetryk?

Glaukom er en øjenlidelse, der skyldes øget intraokulært tryk. Det normale interval for øjentryk er mellem 10 og 21 mm HG.

typer

Typer af glaukom omfatter åbenvinklet glaukom og snævert vinkelglaukom. Begge typer forårsager det normale interval for øjentryk at stige, men sidstnævnte er en medicinsk nødsituation og opstår meget pludselig.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for øget øjentryk og glaukom omfatter stigende alder, familiehistorie for glaukom, tidligere øjenskade, historie med øjenkirurgi, tidligere steroidbrug, historie med migrænehovedpine og søvnapnø.

Symptomer

Symptomer på begge typer glaukom omfatter perifert og undertiden centralt synunderskud. Åben vinkelglaukom forårsager ikke smerte, men det kan forårsage lysfølsomhed og overskyet syn, og patienten kan føle sig som han ser gennem en tunnel. Smal vinkelglaukom opstår voldsomt og pludselig med symptomer på alvorlig øjenpine, kvalme, øjenrødhed og sløret syn.

Diagnose

Diagnose af glaukom kan laves efter intraokulært tryk er fundet at overstige 21 mm. Ud over øget øjentryk vil øjenlægen øge øjet for retinale og strukturelle abnormiteter.

Behandling

Selv om der ikke er nogen kur mod glaukom, kan den styres. Tidlig diagnose og behandling vil påvirke prognosen. Behandling med øjendråber, og i nogle tilfælde oral medicin, kan medvirke til at genoprette det normale interval for øjentryk.

Del:
Kommentarer