Hvad er den optimale blodtrykslæsning?

Hvad er den optimale blodtrykslæsning?

Højt blodtryk - også kendt som hypertension - henviser til forhøjet blodtryk mod væggene i arterierne. Blodtryk skabes af hjertet, når det pumper blod gennem arterierne og kredsløbssystemet. Det er også skabt af kraften i arterierne, da de modstår blodgennemstrømningen. Den systoliske, som er angivet først i en læsning, er det højere tal. Dette symboliserer trykket, når hjertet kontraherer for at pumpe blod ind i kroppen. Det lavere tal, diastolisk, er hjertet, når det slapper af mellem beats. Optimalt, for at betragte dig selv sund, er der en foreslået blodtrykslæsning.

Symptomer på højt blodtryk

Ifølge American Heart Association er der i de fleste tilfælde ingen normale fysiske symptomer på højt blodtryk. Ikke desto mindre kan folk udvise symptomer som kvalme, opkastning, sved, svimmelhed og sløret syn, når blodtryksniveauerne er forhøjet. Højt blodtryk er også et symptom, som ofte fører til andre alvorlige helbredsforhold, såsom slagtilfælde, nyresvigt, hjertesygdom, synstab og hjertesvigt.

Om aflæsningerne

Stress, træning eller andre faktorer kan påvirke blodtrykket og få det til at stige. Hvis af en eller anden grund læsningen er høj, skal en person tage flere aflæsninger i løbet af et par timer eller dage. Blodtrykket er ofte forhøjet efter intens træning eller øjeblikke af stress. Men hvis det forhøjede blodtryk vedvarer, kan der være grund til bekymring.

Optimal læsning

En optimal læsning betragtes som noget lavere end 120/80. Det faktiske antal 120/80 betragtes ikke som perfekt - men faktisk tal er lavere anses for at være optimale. For eksempel har en person med en blodtryksaflæsning på 116/76 en optimal læsning. Blodtryksaflæsninger kan også kategoriseres i forskellige faser: normal (mindre end 120/80), præhypertension (120-139 / 80-89), fase 1 (140-159 / 90-99) og fase to (160 eller højere / 100 eller højere). Ifølge National Heart Lung and Blood Institute anses alle niveauer over normale aflæsninger som risikofaktorer (NHLBI, 2009).

Vedligeholdelse af optimalt blodtryk

Selvom blodtrykket kan stige med alderen, for at opretholde optimalt blodtryk skal man forpligte sig til en livsstil, der omfatter regelmæssig motion og spise sunde, velafbalancerede måltider. Der er andre behandlinger, såsom medicin og andre former for alternative lægemidler til også at nedsætte hypertension. Altid konsultere en læge, inden du tager ny medicin eller forsøger nye programmer til at sænke blodtrykket.

Advarsler

Hypertension kaldes ofte "den tavse morder". Dette kaldenavn er relevant, fordi mange mennesker går år uden at vide, at de har det. EMedicin Sundhed beskriver tilstanden af ​​ondartet hypertension. Denne tilstand påvirker dem, der går lange perioder med konstant højt blodtryk. Malignt hypertension er symptomer mere udtalte (kvalme og hovedpine) og kræver normalt nødhjælp. At være opmærksom på den optimale læsning og arbejde med at opnå dette nummer kan ende med at redde dit liv.

Del:
Kommentarer