Hvad er den normale hyppighed af vandladning?

Hvad er den normale hyppighed af vandladning?

Urination kan afsløre oplysninger om en persons sundhed. Nogen der oplever smertefuld vandladning eller tomrum, der er mørkt eller mærkeligt farvet, kan have et medicinsk problem. Hvis en person urinerer langt oftere end normalt, kan det også være tegn på en sund tilstand.

Normal Frekvens

Den normale hyppighed af vandladning varierer fra person til person. I gennemsnit skal en voksen afsætte i alt 34 til 51 ounce urin fra blæren dagligt. Dette betyder at urinere hver anden til tre timer i løbet af en dag eller i gennemsnit seks til syv gange i løbet af en dag, ifølge Bladder and Towel Foundation. De fleste mennesker er i stand til at sove seks til otte timer om natten uden at skulle komme op for at urinere.

Normale Variationer

Nogle faktorer forårsager normale variationer i hyppigheden af ​​vandladning hos voksne. En person, der drikker mere væske, vil urinere oftere end andre. Nogle mennesker kan vente længere mellem at fjerne deres blærer. Som en mand aldre er det ikke ualmindeligt, at han skal urinere en gang om natten. Dette kan også ske for alle, der drikker store mængder væske, inden de går i seng.

Årsager til ændringer

Ændringer i den normale hyppighed af vandladning kan skyldes, at der drikkes mere eller mindre væsker end normalt. Nogle lægemidler virker som diuretika, som får en person til at urinere oftere end normalt, ifølge "Mosbys lærebog til hjemmeplejehjælpen". Medicinske tilstande kan ændre en persons urinfrekvens, herunder blæreinfektioner eller forstørret prostata.

Behandling

For en person, der oplever hyppig vandladning end normalt, justerer hvor meget han drikker eller når han drikker det, kan det medføre lindring. Hyppig vandladning forårsaget af et medicinsk problem som en forstørret prostata vil blive lettet ved at behandle den underliggende medicinske tilstand, der forårsager problemet. Terapi, herunder blære omskoling, kan hjælpe en person urinere sjældnere.

Overvejelser

En person kan urinere mere eller mindre hyppigt end gennemsnittet og stadig være normal. Hvis en person pludselig begynder at urinere langt oftere end normalt, og hvis behovet for at gøre det forstyrrer evnen til at arbejde eller nyde sit liv, skal hun kontakte sin læge. Nogle gange er en ændring i urinfrekvens det første tegn på et medicinsk problem. Eventuelle ændringer i farven af ​​hendes urin bør noteres, ifølge National Institutes of Health.

Del:
Kommentarer