Hvad er den højeste styrke for kontaktlinser?

Hvad er den højeste styrke for kontaktlinser?

En øjenprøve for kontaktlinser er en omfattende undersøgelse. Øjenlægen kontrollerer øjenets helbred og gør også en refraktion, en kontrol af din vision og hvor godt du ser. Brekningen bestemmer din recept. Hvis du har kontaktlinser, er recepten skrevet som "Power" eller "Strength" og kan være lav (minimal) eller høj (meget stærk).

Funktioner

Din recept til kontaktlinser er forskellig fra din brilleregulering. Under din øjenundersøgelse vil lægen tage specielle målinger med et keratometer, et oftalmisk instrument, der måler kurverne i dit øje. Ifølge Ohio State University Medical Center indbefatter din kontaktlinseforskrift normalt din kontaktlinseffekt eller styrke (også kaldet dioptere) og din linsebaskurve og diameter.

tilgængelighed

Kontaktlinser fås som lagerlinser eller specialfremstillede. Linser er præfabrikerede i visse størrelser og styrker. Skræddersyede linser kan ordineres til næsten enhver recept. Laboratorier laver brugerdefinerede kontakter i magter på op til 30 dioptere, ifølge All About Vision.

Lagerbegrænsninger

Ifølge den amerikanske optometriske sammenslutning er de fleste kontaktlinsebærere nærsynet. Lagermærker gennemsnitligt fra 8 dioptere (skrevet som +8,00 for fremsynte recepter) til 12 dioptere (skrevet som -12,00 for nærsynte recept). Forskellige kontaktlinser foretager linser i forskellige styrker. Din læge kan bestemme hvilken linse der passer bedst til dine øjne, og om brugerdefinerede linser kan ordineres med en højere styrke.

Potentiel

I nær fremtid kan kontaktlinser fremstilles med højere styrker og andre evner. I september 2009-udgaven af ​​"IEEE Spectrum", Babak A. Parviz, en bionanoteknologsexpert ved University of Washington, hedder det, at han og hans studerende laver kontaktlinser med indbyggede kredsløb og lysdioder i universitetslaboratoriet. Pariz vurderer, at kontaktlinsens teknologipotentiale og kapacitet vil stige kraftigt inden for de næste 5 til 10 år.

Overvejelser

Ved lov har du ret til en kopi af din nuværende kontaktlinse og brilleregler. Federal Trade Commission udstedte Contact Lens Rule, der giver patienterne ret til at få deres recept for kontakter efter afslutningen af ​​øjenprøver, uanset hvor stærk recept- og ordlinserne er fra alle, der har licens til at sælge kontaktlinser.

Del:
Kommentarer