Hvad er den forventede levetid for nogen med metastatisk melanom?

Hvad er den forventede levetid for nogen med metastatisk melanom?

Metastatisk melanom indikerer at kræft har spredt sig gennem hele kroppen. Dette er det sidste stadium af kræft, og en kur er usandsynlig. Mange faktorer vil påvirke prognosen.

Bestemmelse af prognose

De fem- og ti-√•rige overlevelsesrate er et prim√¶rt prognostisk v√¶rkt√łj. Disse data repr√¶senterer antallet af personer med en bestemt type og kr√¶ftstadiet, der stadig er i live efter fem og ti √•r. Mange andre faktorer kommer i spil, og ingen kan forudsige med sikkerhed, hvor l√¶nge en kr√¶ftpatient vil overleve.

Stage 4 Melanomprognose

The American Cancer Society viser f√łlgende data baseret p√• en unders√łgelse af 40.000 patienter behandlet for melanom mellem 1988 og 2001. Den fem√•rige overlevelsesrate er 18 procent, mens 10-√•rige satsen er 14 procent.

Overvejelser om statistik

Overlevelse statistik afspejler patienter behandlet for mange år siden. Nyligt diagnosticerede patienter kan få bedre udsigter på grund af fremskridt i behandling af melanom.

Andre faktorer

The American Cancer Society noterer sig flere faktorer, der kommer i spil ved bestemmelse af prognosen. Din fase 4 udsigter er bedre, hvis kr√¶ften har spredt sig til fjerne omr√•der af huden og lymfeknuderne snarere end organer. Afroamerikanere har en √łget risiko sammenlignet med hvide. Cancers placeret i foden, palm eller negle seng billet v√¶rre end andre steder.

Behandlingshensyn

Visse behandlinger for avanceret melanom kan forlænge overlevelse. The American Cancer Society noterer sig en kombination af kemoterapi og immunoterapi medicin kan være gavnlig. Diskuter muligheder med din læge. På dette tidspunkt er en kur ikke usandsynlig.

Del:
Kommentarer