Hvad er Deep Cleaning for Tænder?

Hvad er Deep Cleaning for Tænder?

Deep cleaning er en tandbehandling udført for at forebygge eller behandle periodontal sygdom. En tandlæge diagnose af periodontal sygdom kan være ganske forvirrende, men det er kontrollerbar med regelmæssige tandbesøg til dyb rensning af periodontale lommer.

Periodontal sygdom

Periodontal refererer til området af tyggegummi, der omgiver tanden og holder det på plads. Ifølge American Dental Association, når bakterier bliver fanget i parodontal lommen mellem tanden og tyggegummi, svækker tyggegummien og knoglen er sårbar over for forfald. Venstre ubehandlet, dette kan resultere i tab af tænder.

Deep Cleaning

Den indledende og primære behandling af periodontal sygdom er dyb rensning, også kendt som skalering og rod planlægning. Skalering indebærer skrabning af plaque og tartar fra tænderne over og under tandkødsoverfladen. Rotplanlægning forekommer samtidig med skalering og involverer udjævning af grove lag af tænderne. Begge procedurer arbejder sammen for at lette helbredelsen af ​​periodontale lommer ved at fjerne skadelige bakterier og lukke områder, hvor sådanne bakterier kan vokse. En lokalbedøvelse er typisk tilvejebragt under den dybe rensning, hvilket kunne kræve mere end et besøg afhængigt af sygdommens omfang. En oral antimikrobiel skylning kan også ordineres for yderligere at neutralisere bakterierne og fremme helbredelse. Hvis lommenes dybde reducerer eller stabiliseres som følge af behandlingen, kan sygdommen styres med kvartals- eller halvårlige besøg hos tandlægen. Hvis behandlingen er mindre vellykket, kan tandlægen henvise patienten til en periodontist for mulig operation med det formål at opnå en dybere skalering under tandkødssygdommen. Periodontal dyb rengøring kan være ubehageligt i 30 minutter til en time patienten er i tandlægen stol, men det er værd at det i det lange løb er at beholde et smil.

Symptomer

Periodontal sygdom diagnosticeres typisk hos voksne i 30'erne eller 40'erne. Et klassisk symptom er blødende tandkød, som kan forekomme under børstning eller tandtråd. Andre symptomer omfatter løse eller skiftende tænder og rødme og hævelse af tandkødet. En patient skal planlægge et besøg hos sin tandlæge for at undersøge disse symptomer og påbegynde en passende behandling.

Diagnose

Tandlægen finder den første antydning af periodontal sygdom ved gennemgang af almindelige dental røntgenstråler, hvilket angiver en vis grad af knogletab til tænderne. For bedre at forstå sygdomsfasen undersøger tandlægen hver tand for at måle dybden af ​​sin parodontale lomme. En dybde på mere end 3 millimeter bekræfter normalt diagnosen periodontal sygdom.

Forebyggelse og prognose

Ifølge ADA og National Institute of Dental and Craniofacial Research er nøglerne til at undgå diagnosen af ​​periodontal sygdom dagligt børstning med en fluorid tandpasta sammen med flossing efter hvert måltid, vedligeholdelse af en afbalanceret kost og ophør med rygning. Regelmæssige tandbesøg hjælper med at støtte disse indsatser. Når en patient er blevet diagnosticeret, vil en patient altid have periodontal sygdom. Men med dybe rengøringsbehandlinger med jævne mellemrum kan sygdommen styres, og tandforebyggelse forhindres.

Del:
Kommentarer