Hvad er de tre buffer systemer i kroppen væske?

Hvad er de tre buffer systemer i kroppen væske?

PH-værdien (eller mængden af ​​hydrogenioner (H +) i en opløsning) blodniveau er vigtig for at sikre den korrekte funktionalitet af biologiske systemer. Den optimale pH-værdi af blodet er 7,4, som opretholdes af tre forskellige typer af buffersystemer, der virker i kroppen. Tilsætningen af ​​en syre eller en base til et stof ændrer dets pH-niveau. En buffer er en opløsning (eller et stof), som har evnen til at opretholde pH og bringe den tilbage til sin optimale værdi. Det gør det ved tilsætning eller fjernelse af hydrogenioner. Buffere, der arbejder i legemsvæsken, justerer blodets pH-værdi og fungerer til lavere pH, hvis niveauet stiger over 7,4 ved at gøre blodet lidt surere. Hvis blodets pH falder under 7,4, virker buffere at optage hydrogenatomer og reducere blodets surhed.

Proteinbuffersystemer

Proteiner er de vigtigste og meget aktive buffere i legemsvæsken. Proteinbuffersystemet er en integreret bestanddel af kroppens pH-styringsmekanisme. Proteinbuffere er enten intracellulære eller ekstracellulære. Deres funktionalitet er hovedsageligt intracellulær fokuseret og omfatter hæmoglobin (Hb). Hb er det protein, der fungerer for at transportere ilt i kroppen. Plasmaproteiner fungerer som buffere, men deres mængde er lille i sammenligning med de intracellulære proteinbuffere. Proteinbuffere indbefatter basiske grupper og sure proteinpuffergrupper, der virker som hydrogenion-depletorer eller donorer for at opretholde pH-niveauet ved 7,4. De mest kendte proteinbuffere indbefatter 0,1 M NaH2P04, pH 6,2 (aktiveringsbuffer), PBS, pH 7,4 (alternativ koblingsbuffer) og PBS, 1 procent BSA, pH 7,4 (assaybuffer).

Phosphatbuffersystem

Fosfatbuffersystemet består af to ioner: hydrogenphosphationer og dihydrogenphosphationer. PH-niveauet af blodet falder under 7,4, når H + -ionerne i blodbanen øges. Hydrogenphosphationer accepterer alle yderligere H + ioner for at genskabe ligevægten mellem hydroxid og hydrogenioner i blodet. Når pH-niveauet i blodet stiger over 7,4, frigiver dihydrogenphosphationerne yderligere hydrogenioner for at genindføre pH-niveauet af blodet til dets optimale 7,4.

Bicarbonatbuffersystem

Bicarbonatbuffersystemet fungerer for at opretholde pH-niveauet i pattedyrs blod. Det spiller også en vigtig rolle i dannelsen af ​​syre i maven, og at neutralisere chymens pH, der kommer ind i tyndtarmen fra maven. Bicarbonatbuffersystemet styrer syre / base ubalancer og styrer effektivt frigivelsen af ​​overskydende carbondioxid som et bi-produkt af cellulær respiration.

Del:
Kommentarer