Hvad er de olympiske elevatorer?

Hvad er de olympiske elevatorer?

Den eksplosive drev, du har brug for at løfte en barbell over skulderhøjde, mens du står i stående stilling, skelner mellem de to olympiske lifte fra familien af ​​motorvogne, såsom dødløft, bænkpress og squat. De klassiske olympiske løfter, snatchen og ren og rysten kræver, at du trygt løfter vægten efter korrekt teknik fra gulvet til direkte over hovedet. Dette sker enten i et enkelt træk - med snatch - eller to bevægelser, herunder en samling eller "ren" ved skulderen med rent og rysten.

Dine mål

Du kan udføre de olympiske elevatorer enten for at udøve almindelig egnethed; at forbedre eksplosiviteten i atletisk præstationer, især i sporspring og individ- eller holdsporter; eller at konkurrere i vægtløftningskonkurrencer. Hvis du forfølger disse elevatorer i konkurrencer, udgør din score den samlede samlede vægt af din bedste lift i tre forsøg for hver kategori.

Kom i gang

For at komme i gang har du brug for en vægtstang, vægtplader og solid instruktion på form fra en erfaren løfter eller træner. Avancerede olympiske løftere kan også drage fordel af en vægtløftningsplatform og gummiplade til at aflæse barbell efter udfordrende elevatorer. Begynd med en tom bar, som vejer 45 pund, for at polere din form. Øv de olympiske elevatorer i starten af ​​din træning før træthed sættes i.

The Snatch

Denne bevægelse begynder med dine fødder under fødderne under stangen og hoftebredden fra hinanden. Bøj over og tag fat i baren med dine hænder spredt bredt fra hinanden. Dit mål er at trække baren op glat og shrugging dine skuldre for at hjælpe med at løfte barbell, og så hoppe op og lande i en squat, så du står under barbell, armene er låst ud. Skub ind i stående stilling. Sænk baren til gulvet på en kontrolleret måde, knæene bøjes, indtil du bliver avanceret nok til at aflæse den. Snatch hjælper med at udvikle hastighed, mens den rene og jerk udvikler styrke. Du kan forvente at løfte 80 procent af din højeste renhed, når du udfører den hurtigere snatch.

The Clean and Jerk

I ren og rysten hæver du barbellen fra gulvet med en første bevægelse svarende til snatchen, men i stedet bringer du baren kun op ad vejen og holder den tæt på din kraveben. For at fuldføre hævningen af ​​baren skal du trække på skuldrene og samtidig skubbe op og hoppe ind i en delt holdning - en fod fremad, den anden tilbage og med hælen hævet. Mens du holder dit greb på spidsen, skal du placere hver fod igen, så du står med dine fødder side om side igen.

Relaterede elevatorer

En række nære fætre af de vigtigste olympiske elevatorer giver dig mulighed for at finjustere din eksplosivitetstræning, så du hurtigere kan komme ud af startblokken eller ned i fodbold-, baseball- eller fodboldbanen. For eksempel er strømrensningen, som ikke kræver en fuld squat som en del af det rene, såvel som hængende rent og højt træk, varierer detaljerne i den regelmæssige ren for at opnå forskellige muskelrekrutationer. Både den hængende rene og hængende snatch starter med barbell på knæene, snarere end på gulvet. Du kan også tilpasse disse elevatorer til ikke-barbell udstyr, herunder håndvægte og kettlebells.

Del:
Kommentarer