Hvad er de mundtlige behandlinger for en gær infektion?

Hvad er de mundtlige behandlinger for en gær infektion?

Når de fleste taler om gærinfektioner, henviser de til de vaginale i naturen. Gærinfektioner kan dog påvirke flere forskellige dele af kroppen, herunder munden, huden og blodet. De kan behandles topisk, intravenøst ​​eller med orale medicin.

Thrush

Thrush er en gær infektion i munden. Det er mest almindeligt blandt spædbørn, men børn og voksne kan også lide af denne tilstand. Ubehandlet thrush kan også føre til en gærinfektion i halsen og spiserøret. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC) er oral antifungale behandlinger til thrush tilgængelige i form af dråber (til spædbørn), pastiller, mundskylninger og piller.

Hud gær infektion

Tinea versicolor er en gær infektion på overfladen af ​​huden. Det fremstår som hvide pletter eller plaster på garvet hud eller som lyserøde eller brunfarvede pletter eller pletter på ufarvet hud. Ifølge American Academy of Dermatology er denne type gærinfektion mest almindelig blandt teenagere og unge voksne. Det behandles ofte med en topisk svampedræbende medicin, men kan også behandles med en oral svampedræbende medicin, såsom ketoconazol.

Vaginal gær infektion

Vaginal gær infektioner er et fælles problem for kvinder, især dem, der er seksuelt aktive. Ifølge CDC er de mest almindelige behandlinger for vaginale gærinfektioner topiske svampe cremer eller antifungale suppositorier. Orale svampedræbende medicin, såsom fluconazol, kan også gives i en enkelt dosis.

Invasiv gær infektion

En invasiv gærinfektion opstår, når gær inficerer blodet, hvilket bringer infektionen til andre organer i kroppen. Ifølge CDC er invasive gærinfektioner sjældne blandt raske mennesker. Dem, der har svækket immunforsvar eller som har været indlagt i længere tid, er mere tilbøjelige til at udvikle denne tilstand. Det kan behandles intravenøst ​​eller med orale lægemidler som fluconazol eller voriconazol.

Advarsel

Du må aldrig tage en oral svampedræbende medicin uden recept fra din læge, da det kan påvirke negativt med andre lægemidler. CDC anbefaler, at gravide kvinder eller kvinder, der forsøger at blive gravide, bør undgå at tage orale svampedræbende medicin, da de kan forårsage skade på et udviklende foster.

Del:
Kommentarer