Hvad er de hvide pletter på huden mod solens eksponering?

Hvad er de hvide pletter på huden mod solens eksponering?

Mange mennesker stræber efter en solrig året rundt. Indendørs garvning saloner, selvbrune lotioner eller en god lang sug i solen er alle måder at opnå en solskinnet glød. Nogle mennesker bager i timevis i solens stråler eller bruger solbrænderkabiner og modtager ikke kun en solbrændt, men også solpletter.

Betydning

Solpletter er pletter på huden, der opstår efter solens eksponering. Solpletter kan være mørke eller hvide. Hvide pletter kan have flere årsager, og de deler alle én ting til fælles, de forhindrer melanin i at blive produceret i det specifikke område af huden og kan derfor ikke ændre pigmentet. Med andre ord kan huden ikke brune sig i de små områder.

Svamp

Hvide solspots er en almindelig hudtilstand over hele verden og især udbredt i subtropiske klimaer. Den mest almindelige årsag er tinea versicolor, en hud svamp, som vil spredes, hvis den ikke behandles med cremer og skælvemasser. Disse pletter vil almindeligvis danne sig på ryggen, brystet og overarmene og virke flakket eller skællende.

Genetik

Idiopatisk guttathypomelanose, en genetisk lidelse, kan også resultere i hvide pletter. Det er en allerede eksisterende tilstand, der bliver mere synlig efter udsættelse for UV-lys på grund af den mørkere hud omkring den. Ingen behandling er tilgængelig.

Vitiligo

Vitiligo er en kronisk hudsygdom. Det forårsager tab af pigment i huden, der vises som hvide pletter på ansigt, nakke, lemmer, torso eller hudfold. Vitiligo er også en genetisk lidelse. Corticosteroid creme og fototerapi er behandlinger.

Trykpunkter

Nogle gange kan hvide pletter kun være trykpunkter. Disse er punkter i huden, der har presset direkte mod solsenge, der begrænser blodgennemstrømningen. Ændring af position i sengen hvert par minutter, eller stående, forhindrer trykpunkter.

Advarsel

Hvis hvide eller mørke solpletter ændres i størrelse, form eller farve, konsulter en læge til vurdering. Brug af solcreme med en SPF på mindst 15, og at undgå over udsættelse for solen er den bedste forebyggelse.

Del:
Kommentarer