Hvad er de førende årsager til døden i middelalderen?

Hvad er de førende årsager til døden i middelalderen?

Skønt barndommen i dag er meget sikrere end i tidligere århundreder, dør mange børn hvert år som følge af ulykker, sygdomme eller kriminalitet. De mest almindelige dræbte i mellembarnet, en periode, der strækker sig groft fra en alder af syv eller otte til puberteten, gør en dødelig liste.

Utilsigtet skade

Ulykker med varierende beskrivelse er de dødeligste trusler under mellembarnet, med 1.387 dødsfald mellem 7 og 13 år på grund af utilsigtet skade registreret i 2007. Af disse forårsagede motorkøretøjer helt halvdelen. De resterende dødsfald skyldtes en række forskellige ulykker med brand, drukning, andre former for transport, kvælning, forgiftning, skydevåben og andre sjældnere årsager.

Maligne neoplasmer

Kræft, der er medicinsk beskrevet som ondartede neoplasmer, er den næststørste dødsårsag i mellembarnet. I 2007 døde 664 børn mellem syv og tretten på grund af kræftrelateret sygdom. Kræft er langt den mest dødelige barndomssygdom, med andenpladsen hjertesygdomme, der hævder 160 liv i målgruppen i samme år.

Medfødte anomalier

Den tredje ledende morder i mellembarnet er fødselsskader eller medfødte anomalier. I 2007 døde 242 børn i alderen syv til tretten som følge af komplikationer på grund af fosterskader. Mange fødselsdefekter er uopdagede, mens barnet er et spædbarn, eller kan ikke betjenes, men kræver ikke endelig barnets liv indtil mange år senere.

Drab

Den fjerde mest almindelige dødsårsag i mellembarnet er mord. I løbet af 2007 dræbte angriberne 189 børn fra syv til tretten år. Af disse blev helt halvdelen af ​​mordet begået med skydevåben, mens de andre involverede bladede våben, ild, kvælning, gift og andre forskellige modus operandi, med en drukning og en død ved at slå.

Del:
Kommentarer