Hvad er Care for Fingers Shut i en bil dør?

Hvad er Care for Fingers Shut i en bil dør?

På et eller andet tidspunkt i livet oplever de fleste chokket ved at smække fingrene i en bildør - og den høje smerte, der følger. Selvom alvorligt sårede fingre kan kræve lægehjælp, kan du typisk behandle denne tilstand hjemme med enkle førstehjælpsprocedurer. Korrekt omsorg for dine smadre fingre vil minimere dit ubehag og bane vejen for et hurtigt opsving.

Øjeblikkelig behandling

For at reducere smerte og hævelse skal du lægge en ispakke på det berørte område og holde hånden hævet over niveauet af dit hjerte. Fortsæt med at anvende is i op til 20 minutter ad gangen. Fjern pakken, når følelsesløshed sættes i. Hvis is ikke er tilgængelig, blød fingrene i koldt vand for at opnå samme effekt. For yderligere relief, tag over-the-counter medicin såsom ibuprofen, som beroliger betændelse eller acetaminophen, hvilket undertrykker smerte og bankende.

Før du prøver yderligere hjemmebehandling, skal du undersøge dine skadede fingre for tegn på brud, som f.eks. Et bøjet udseende, gennemtrængning af knogler gennem huden eller andre åbenbare deformiteter. Hvis du har mistanke om brud, skal du ringe til en læge du kan kræve professionel pleje.

Tømning af blod

I mange tilfælde resulterer smadre i dine fingre i subkunglig hæmatom, hvor blodet springer under negleoverfladen og forårsager ubehageligt bankende. Hvis dette sker, skal du kontakte en læge for at dræne det fangede blod. Dræningsproceduren, der kaldes neglefjernelse, indebærer piercing det plagede søm for at skabe et hul, gennem hvilket blod kan udledes. Hvis du venter længere end 36 timer for at underkaste neglefiltre, kan proceduren ikke være effektiv, fordi det fangede blod vil have koaguleret. Din søm kan fortsætte med at sive blod i op til tre dage efter trephination. Følg eventuelle yderligere instruktioner, som din læge giver, såsom at anvende desinfektionssalve for at holde det gennemborede område rent.

Langsigtet pleje

Dine knuste fingre kan fortsætte med at smerte i et antal dage efter ulykken. For at undgå yderligere skader og smerter, hold fingrene indpakket i gasbind, og brug ikke en skinne, medmindre din læge råder dig til det. Hvis din skade resulterede i brud eller søm, kan din læge også ordinere antibiotika for at forhindre infektion; følg altid nøje anvisningerne for dosering og behandlingens længde.

Negle, der står over for alvorlige traumer, kan falde af efter en periode på dage eller uger. Hvis dette sker, skal du holde de udsatte neglebade rene. Afhængigt af din alder og kost vil det tage cirka seks måneder for dine negle at vokse tilbage til deres oprindelige længde.

I nogle tilfælde bliver negle delvis eller helt sort af tørret blod under overfladen. Misfarvningen er harmløs og indikerer ikke behov for yderligere behandling, men du kan vælge at anvende neglelak eller bandager til æstetiske formål.

Del:
Kommentarer