Hvad er Body Balance Exercise?

Hvad er Body Balance Exercise?

Body balance øvelse forbedrer individets ligevægt. Det er fremtrædende i ældre befolkninger på grund af fald i styrke og proprioceptionsniveauer (en følelse af kropsbevidsthed). Det er også gavnligt for atleter, hvis aktiviteter kræver øget kropskontrol og balance.

Betydning

Body balance øvelse kan forbedre ligevægten, fordi det øger styrkeniveauet og forbedrer proprioception. Øvelser sætter typisk personer i udfordrende situationer, hvor de skal overvinde en vis begrænsning, som f.eks. En ujævn gulvflade eller stående på et ben.

Fordele for ældre personer

Deltagelse i regelmæssig kropsbalanceøvelse har videnskabeligt vist sig at reducere risikoen for fald. Det mindsker også chancen for skader, der kan opstå ved pludselige tab af balance, såsom at dreje et knæ under genopretning eller at bryde et håndled i et fangstforsøg.

Fordele for atleter

Stigningen i proprioception og styrke fra body balance øvelse hjælper atleter forbedre deres koordinering og gør dem mere effektive i deres bevægelser (de kræver mindre energi til at fuldføre en opgave).

Nødvendigt udstyr

Mens mere avancerede øvelser kan udnytte frie vægte, trampoliner eller andet træningsudstyr, kræver et simpelt kropsøvelsesøvelsesprogram ikke noget specielt tilbehør og kan nemt gøres i hjemmet. Nogle personer kan kræve en stol som sikkerhedsforanstaltning for at hjælpe med sværere øvelser.

Misforståelser

Det er vigtigt at bemærke, at mens man deltager i regelmæssig kropsbalance øvelse vil forbedre sin balance, det giver ikke effektive kalorieudgifter eller nogen kardiovaskulære fordele. Det hjælper ikke med at tabe kropsfedt eller forbedre hjertehelsen.

Del:
Kommentarer