Hvad er bløde denturer?

Hvad er bløde denturer?

Bløde proteser er et fleksibelt alternativ til mere almindelige hårde proteser fremstillet af akryl. Disse proteser kræver ikke klæbemidler og tilpasses til tandkødsformen for større komfort. Bløde proteser kaldes kun det fordi indersiden er blød. De er ellers ligner almindelige proteser, som kan ændres til at have fleksible foringer.

Materiale

Bløde tandproteser er normalt fremstillet af blød gummi eller specialiserede medicinske siliciumforbindelser. Hårde proteser skal ændres betydeligt for at acceptere en blød foring. Normalt skal et par tommer materiale fjernes for at skabe plads til dem. I nogle tilfælde skal metalforstærkninger påføres det indre af tandprotesen for at kompensere for faldet i strukturel integritet fra ændringen.

Fordele

Mange tandproteinbrugere med følsomme tandkød har ofte betydelige ubehag fra standardproteser. Bløde tandproteser diffunderer trykket, som ellers ville bære ned på tyggegummivæv. Den fleksible liner tilpasser sig også til ændringer i kæben, så det bliver nødvendigt, at justeringer af tandprotesen ikke gøres så ofte.

Ulemper

Bløde tandproteser er mere sårbare over for opbygningen af ​​potentielt farlige bakterier og kan være vanskelige at rengøre effektivt. Nogle fodermaterialer er imidlertid ikke-porøse og mindre tilbøjelige til kontaminering. Reduktionen i smerte ved brug af bløde proteser kan gøre det vanskeligere for brugeren at opdage uregelmæssigheder i deres bid, hvilket kan forårsage problemer på lang sigt.

Vedligeholdelse og udskiftning

Bløde proteser kræver højere vedligeholdelse end konventionelle proteser. Den bløde foring hærder gradvis med brug over en periode på et til to år og skal udskiftes. Det kan også deformere i løbet af denne periode og skal indstilles af en tandlæge. Reparation af protesen i tilfælde af skade eller forringelse er mere kompliceret og dyrere end for hårde proteser.

Rengøring

Rengøring af bløde proteser er vigtigt for at opretholde mundhygiejne. Brug tandproteser mindst to gange om dagen, helst efter måltider. Sug protherne i vandhanen hver nat. Brug ikke rengøringsmidler, der ikke er specielt til proteser, da de kan beskadige foringen eller tænderne. Nogle rengøringsmidler virker ikke godt med bløde foringer. Rådfør dig med en tandlæge for at sikre, at de bløde tandproteser bliver taget hånd om korrekt.

Del:
Kommentarer