Hvad er bivirkningerne til tuberkulinprøven?

Hvad er bivirkningerne til tuberkulinprøven?

Tuberculin er et oprenset proteinderivat, der bruges til at bestemme, hvorvidt en person har været udsat for et tuberkulinprotein (bakterierne der forårsager tuberkulose). Prøven administreres for at bestemme, om individet allerede har antistoffer mod tuberkulosebakterien, enten gennem tidligere injektion eller fra miljøfaktorer. Som det er tilfældet med de fleste bakterieforsøg, er der nogle bivirkninger forbundet med brugen.

Almindelige bivirkninger

Som nævnt er der visse bivirkninger forbundet med brugen af ​​denne test. Disse omfatter smerter på injektionsstedet, hovedpine, kvalme, udslæt, kløe, feber, svimmelhed, døsighed, generel følelse af sygdom, opkastning og diarré. Mens disse betragtes som de mest almindelige bivirkninger forbundet med brugen af ​​denne test, påvirker de kun et lille antal brugere.

Alvorlige bivirkninger

Desværre er der også usandsynlige men mulige alvorlige bivirkninger forbundet med at tage denne test. Disse omfatter allergisk reaktion, lukning af halsen, hududslæt, nældefeber, vejrtrækningsbesvær, hæmning af brystet og hævelse af læber, mund, tunge og hals. Disse bivirkninger er meget sjældne.

Vigtige sikkerhedsoplysninger

Denne test bør ikke indgives, hvis du er gravid eller ammer, da de kemikalier, der er til stede under injektionen, kan have en negativ effekt på en ufødt eller nyfødt baby. Kløe, irritation og hævelse på injektionsstedet er en normal reaktion. Hvis du er allergisk overfor enhver form for mad eller medicin, skal du informere din læge før injektionen for at afgøre, om det er sikkert for dig.

Brug

Tuberkulinprøven administreres i injektionsform og bør udføres af en læge i en medicinsk indstilling. Prøven injiceres i individets underarm og vil frembringe et hjullignende udslæt på indsprøjtningsstedet. Når dette er sket, bliver du bedt om at vende tilbage til lægen efter 72 timer for at bestemme resultaterne. Resultaterne bestemmes i henhold til den irritation, der er til stede efter 72 timers forløb.

Advarsel

Hvis du oplever nogen af ​​de ovennævnte bivirkninger, skal du straks kontakte din læge.

Hvis der er mistanke om overdosering, skal du kontakte giftkontrolcentret og gå direkte til nærmeste beredskabsrum.

Tuberkulinprøven er kun beregnet til tuberkulose og bør aldrig bruges til andre medicinske formål eller uden samtykke fra en læge.

Del:
Kommentarer