Hvad er behandlingerne for neuropati i benene?

Hvad er behandlingerne for neuropati i benene?

Perifer neuropati opstår, når en nerve eller nerver til benene (eller arme) er beskadiget af skade eller sygdom, såsom diabetes eller Guillain-Barre syndrom, hvilket medfører øget følelsesløshed, svaghed, brændende smerte, lammelse og / eller nedsat sensation afhængigt af involverede nerver og graden af ​​skade. Behandlingsmuligheder for neuropati omfatter livsstilsændringer og sygdomsforvaltning.

Livsstilsændringer

At være en ikke-ryger er vigtig, fordi rygning får blodkarrene til at trække sammen, hvilket reducerer de næringsstoffer, som nerverne modtager fra blodet, hvilket forårsager yderligere skade. Et regelmæssigt træningsprogram, som f.eks. At gå, er særligt vigtigt, fordi motion opretholder muskelstyrken og øger cirkulationen til benene. Hvis du har lammelse, skal du have passive øvelser til at bevæge dit ben gennem en række bevægelser. Fedme kan lægge pres på nerver, øge nerveskader, så tabe sig og etablere sunde spisevaner kan reducere symptomerne på neuropati. Alkohol bør undgås, fordi det er særligt skadeligt for nervesystemet, både direkte og på grund af tilknyttede vitaminmangel. Kronisk smerte reagerer ofte ikke godt på konventionelle smertestillende medicin, men smertestyring, som kan omfatte antiepileptika, tricykliske antidepressiva og lokalbedøvende midler, er meget vigtigt, så du kan gennemføre livsstilsændringer.

HĂĄndtering af sygdom

Hvis du for eksempel har diabetes, skal du holde dit blodsukkerniveau inden for normal rækkevidde gennem kost og brug af medicin som insulin, fordi fluktuerende glukoseniveauer øger nerveskaden. Hvis du har en autoimmun sygdom, som hiv / aids, kan du have brug for medicin, såsom steroider eller cyclosporin (kemoterapi) for at undertrykke dit immunsystem. Med nogle sygdomme som Guillain-Barre kan du få dit blod renset for faktorer, der forårsager skade på dine nerver gennem plasmaferes, hvor blod fjernes, filtreres og vender tilbage til din krop.

Aflastningstryk

Nogle neuropati vedrører direkte trykket på nerverne. Uanset om det er forårsaget af traume (skæv eller brudt disk), osteoporose (svækkelse af knogle) eller svulster, kan trykket over tid forårsage alvorlig og permanent nerveskader, så behandling for at lette trykket er kritisk. I nogle tilfælde kan du muligvis have kirurgisk reparation af en glideskive eller dekompression af en nerve for at lette trykket. Hvis trykket skyldes en tumor, der påvirker rygsøjlen, kan du have brug for kirurgi for at fjerne tumor eller strålebehandling for at formindske dens størrelse. Hvis du har nervekompression, der er lavere i benet, f.eks. Fra knæ eller ankelskade, kan nogle gange bøjler eller ortopædiske understøtninger reducere nervetryk og lindre symptomer.

Del:
Kommentarer