Hvad er behandlingerne for højt urinsyre?

Hvad er behandlingerne for højt urinsyre?

Normale urinsyre niveauer varierer mellem 3,9 og 7,0 mg / dL i blodet. Når urinsyre niveauer klatre over 7,0 mg / dL, kan der opstå en tilstand, der kaldes hyperuricæmi. Høje niveauer af urinsyre og hyperuricæmi skal behandles, eller det kan medføre medicinske problemer, herunder gigt (en form for arthritis forårsaget af forekomster af urinsyrekrystaller i blodet).

Kost

Forhøjede urinsyre niveauer kan være forårsaget af kost, og kan behandles ved at ændre kosten i visse tilfælde. Når en person spiser visse fødevarer, der indeholder puriner, såsom makrel, lever og sardiner, producerer kroppen urinsyre som følge af nedbrydning af fødevaren. Spise disse fødevarer i overskud kan forårsage forhøjede urinsyre niveauer, så eliminering af disse fødevarer kan hjælpe med at reducere urinsyre. Kost terapi kan også hjælpe dem, der har forhøjet urinsyre forårsaget af forhold uden forbindelse med kost. For eksempel kan man drikke sorte kirsebærsaft og spise masser af frugt (især jordbær) medvirke til at reducere urinsyreindholdet i kroppen.

Sygdomsbehandling

Ofte er forhøjede urinsyre niveauer forårsaget af en underliggende tilstand. For eksempel kan nyresvigt, diabetes, kemoterapi (indgivet til behandling af kræft), giftig graviditet, alkoholisme, acidose, blyforgiftning og hypoparathyroidisme alle medføre forhøjede urinsyre niveauer. Når det er muligt, er den bedste metode til behandling af de store urinsyre-niveauer at behandle den underliggende tilstand. Hvis den underliggende tilstand ikke kan behandles, kan de høje indhold af urinsyre være et vedvarende og kronisk problem, som kan behandles med medicin, men ikke elimineres eller helbredes.

Lægemiddelbehandlinger

Hvis den underliggende årsag til forhøjet urinsyre ikke kan løses, kan den bedste behandlingsmetode være at behandle hyperurikæmi som en kronisk tilstand og lægge tilstanden i fare. Dette indebærer ordination af medicin, der enten opfordrer kroppen til at udskille mere urinsyre eller forhindre kroppen i at gøre eller absorbere urinsyre. Et stof, Probenecid, forhindrer kroppen i at absorbere urater. Allupurinol, febuxostat og sulfinpyrazon arbejder alle sammen for at forhindre, at kropsformen producerer urinsyre og / eller tilskynde kroppen til at udskille urinsyre.

Del:
Kommentarer