Hvad er årsagerne til øjenlåg misfarvning?

Hvad er årsagerne til øjenlåg misfarvning?

Øjenlågene kan blive misfarvede af mange årsager, herunder hormonændringer eller ubalance, visse lidelser, infektioner, medicin, inflammation og aldring.

Årsager

Nogle af de mest almindelige årsager til misfarvning af øjnene er: Bruising: Normalt efter et traume i øjenområdet. Hormonforandringer forårsaget af cykliske ændringer, skjoldbruskkirtlen, graviditeten, overgangsalderen eller sygdommen. Prescriptionmedicin kan forårsage farveændringer i øjnene. Et eksempel på en fælles medicin, der kan forårsage misfarvning af låglåg, er foreskrevet dråber for glaucoma kaldet prostaglandiner. Gulsot: En gulning af huden forbundet med leverfunktion Sygdomme og sygdomme

Associerede sygdomme

Nogle af de sygdomme, der kan forårsage lidets farveændringer, omfatter:

Kronisk allergisk konjunktivitis Sygdomme, som påvirker leveren Periorbitalinfektioner i huden kan forårsage farveændringer i låget og kan være forbundet med influenza- eller strepinfektioner. Blefarokalase er en sjælden degenerativ sygdom, der er unik for øjnens hud. Bindevævsforstyrrelser, såsom Lupus Cancer og godartede læsioner

Betydning

Låg misfarvning kan være gradvis, i tilfælde af aldring og normale hudændringer. Men det kan også være et tegn på at ændre sundhedsspørgsmål og bør overvåges. Pludselig misfarvning drejer sig mere om og bør ikke overses.

Forslag

Hvis du bemærker en ændring af dine låg, skal du notere tidsrammen og grad af misfarvning. Hold også øje med nye medicin, herunder vitaminer og kosttilskud, som du regelmæssigt tager i brug, eller har for nylig stoppet med at bruge.

Overvejelser

Enhver ændring i lågets farve garanterer en konsultation med din læge eller øjenplejepersonale. Øjneinfektioner kan hurtigt forringes og skal behandles så hurtigt som muligt.

Del:
Kommentarer