Hvad er ĂĄrsagerne til leverpletter?

Hvad er ĂĄrsagerne til leverpletter?

Udseende af leverflader er ret almindelig hos mænd og kvinder over 40 år. Leverflader udvikler sig over tid, normalt tager mange år at blive vist, og selvom de har ordet "lever" i deres navn, er disse mørke pletter på huden har intet at gøre med den menneskelige lever- eller leversygdom. Leverpletter kan være æstetisk ubehagelige for nogle, og det er muligt at få dem fjernet af en autoriseret hudlæge. Det er også vigtigt at bemærke, at brugen af ​​en daglig fugtighedscreme, der indeholder en SPF solcreme, kan bidrage til at reducere deres udvikling.

Hvad er liver spots?

Leverpletter kaldes også "alderpletter" eller "solfentiginer" og findes ofte på ansigt, arme, ben og skuldre. Leverpletter vises på huden som sorte eller brune pletter, der er af forskellig form og størrelse. Mayo Clinic rapporterer, at leverpletter er harmløse og normalt ikke kræver lægehjælp.

Solen

Leverpletter optræder på områder af huden, der har været overeksponeret for solens ultraviolette stråling. SparkPeople forklarer, at for meget sol kan beskadige huden og få kroppen til at reagere ved at sende store mængder pigment (melanin) til de beskadigede områder. Desværre, når denne type hudskader opstår, er det irreversibel. Leverpletter forsvinder ikke over tid; I stedet forbliver de på huden som et ar.

Solsenge

Ifølge BC Cancer Agency kan tanning senge forårsage lige så meget skade på huden som solstråler. I modsætning til almindelig tro er de ultraviolette lys (UV), der anvendes i solbrændinger, ikke mere sikre end solens aktuelle stråler. I virkeligheden udsender solsenge ca. 95 procent UV-A-stråler, der kan trænge dybt ind i huden og forårsage alvorlig hudskade, endog kræft. Solseng har potentialet til at forårsage forældet aldring af huden, hvilket betyder flere rynker og flere leverpletter.

Alder

Som hud aldre bliver det tyndere og mindre uigennemsigtige. Denne ændring øger sandsynligheden for blå mærker og hudtårer. Kroppen begynder at producere færre og færre "melanocytter", som er cellerne der producerer pigment. Men U.S. National Library of Medicine afslører, at de allerede eksisterende melanocytter bliver større og danner leverflader. På bleg aging hud, kan disse lever pletter være ret mærkbar.

Genetik

Allergan Foundation forklarer, at når det kommer til leverpletter, kan nogle være mere modtagelige end andre. Faktisk kan genetik spille en rolle for at bestemme, hvorvidt en person udvikler leverflader, når de alder. Desværre er der ingen måde at forhindre dannelsen af ​​arvelige leverpletter.

Del:
Kommentarer