Hvad er ĂĄrsagerne til lav TSH?

Hvad er ĂĄrsagerne til lav TSH?

Det er svært for mange patienter at forstå, hvor lave TSH niveauer er forbundet med de ubehagelige fysiske tegn og symptomer, de har beskrevet til deres læge. Mængden af ​​skjoldbruskkirtelstimulerende hormon eller TSH, der er til stede i blodbanen, har et direkte link til skjoldbruskfunktionen - og din overordnede metabolisme. Mange underliggende medicinske tilstande kan forårsage lave TSH niveauer, så det er nyttigt at først forstå TSH's karakter og hvorfor TSH testen er et praktisk diagnostisk værktøj til din læge.

Betydningen af ​​TSH

Din skjoldbruskkirtel, et lille sommerfuglformet organ på forsiden af ​​din hals har kun en pligt: ​​at omdanne dit jodindtag til skjoldbruskkirtlen, som regulerer alle aspekter af din krops metabolisme. Hypofysen i din hjerne spiller dog også en afgørende rolle i skjoldbruskkirtlen. Når thyroidhormonet løber lavt, frigør hypofysen TSH for at stimulere skjoldbruskkirtlen til at producere mere. Når alt er i balance stopper hypofysen med at producere TSH.

Lav TSH niveauer: Hvad de kan betyde

Lav TSH kan indikere, at der er en overflod af skjoldbruskkirtlen, der produceres af skjoldbruskkirtlen, så hypofysen ser ingen grund til at frigive TSH. Imidlertid for at bekræfte dette, en test kaldet en FT4 - dette måler mængden af ​​thyroxin, et af de hormoner, der udgør skjoldbruskkirtelhormonet - køres ofte sammen med en TSH-test. Lavt TSH og højt FT4 niveauer ses normalt hos personer med en tilstand, der hedder hypertyreose, slutresultatet af en overaktiv skjoldbruskkirtel. Lavt TSH niveauer kan også indikere at selve hypofysen er beskadiget; Dette er dog meget sjældent.

Om hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme henviser til en fysisk tilstand med forskellige tegn og symptomer. Du kan bemærke overdreven svedtendens, følsomhed over for varme, pludselige vægttab, tremor i hænderne, manglende evne til at falde og blive i søvn, angst og nervøsitet. Kvinder med hyperthyroidisme kan bemærke en lys eller fraværende menstruation. Hyperthyroidisme er dog ikke forårsaget af en medicinsk tilstand alene. Indsnævring af listen over mulige medicinske tilstande, der forårsager lav TSH- og hyperthyroidisme - kræver ofte yderligere test.

Andre test

Ofte udføres en skjoldbruskkirtelantistof test - en anden blodprøve - for at afgøre, om din tilstand er forårsaget af en autoimmun sygdom som Graves 'sygdom, en hyppig årsag til hypertyreose. En radioaktiv jodoptagelsesprøve eller skjoldbruskkirlsscanning er også nyttig til at bestemme, hvor godt skjoldbruskkirtlen virker, samt at lade din læge visualisere skildroidens egenskaber. Sommetider er hyperthyroidisme forårsaget af skjoldbruskkirtlen noduler, som ikke har en tydelig autoimmun komponent. En biopsi kan være for at sikre, at knuderne er godartede og ikke kræftfremkaldende.

TSH & løbende behandling

Når årsagen til din skjoldbruskkirtel er blevet identificeret, fortsætter TSH-testningen til at være en glimrende måde at overvåge succesen af ​​behandlingen. For eksempel skal patienter, som tager antithyroidmedicin eller bruger andre behandlinger til behandling af Graves sygdom, have regelmæssig TSH-test for at sikre, at deres behandling virker effektivt. For at læse mere om TSH-test og dets rolle i behandlingen af ​​din skjoldbruskkirtletilstand, se linket Resources.

Del:
Kommentarer