Hvad er ĂĄrsagen til nummenhed i venstre fod?

Hvad er ĂĄrsagen til nummenhed i venstre fod?

Nummenhed eller tab af fornemmelse kan forekomme overalt i din krop. Det føles dog oftest i hænder, fødder, arme eller ben. Nummenhed kan variere fra uskadelig (som et ben, som falder i søvn) til permanent, så det er vigtigt at bestemme årsagen, så der kan søges ordentlig behandling.

Definition

Nummenhed er defineret som et tab af følelse eller følelse.

Symptomer

Symptomer, der er forbundet med følelsesløshed, omfatter en "pins og nåle" følelse og stikkende eller brændende fornemmelser (parastesi).

Ă…rsager

Der er dusinvis af årsager til følelsesløshed i fødderne, herunder parastesi, perifer neuropati, diabetes, multipel sklerose, hypocalcæmi, vitamin B-12 mangel, alkoholisme, rygmarvsskade, Guillain-Barre syndrom, nyresvigt og sarcoidose betændelse, normalt i lungerne eller lymfeknuder.

Hypocalemia

Hypokalcæmi defineres som lave niveauer af calcium i blodet.

Symptomer på hypocalcemia omfatter smertefulde muskelspasmer i hænder og fødder; ansigtsmuskler ansigtsgrimacing; parathesia i læben, tungen, fingrene eller foden og muskelsmerter.

Forkert diagnose lister snesevis af årsager til hypocalcæmi, herunder D-vitaminmangel; Barakats syndrom, en sjælden tilstand præget af døvhed, nyresygdom og lav parathyroidhormonproduktion; kronisk diarré; og akut pancreatitis.

Guillain-Barre syndrom

Der er ingen kendte årsager til Guillain-Barre syndrom, en lidelse præget af immunsystemet angreb på det perifere nervesystem, som forbinder hjernen og rygmarven med resten af ​​kroppen. Symptomer på Guillain-Barre syndrom omfatter tab af reflekser, vejrtrækningsbesvær, kvalme, opkastning, appetitløshed, mavesmerter, migræne, lavgradige feber, kulderystelser og svaghed, som regel begynder i benene.

Perifer Neuropati

Perifer neuropati er en tilstand, hvor de perifere nerver er beskadiget. Ifølge forkert diagnose springer de perifere nerver ud fra hjernen og rygmarven og perifer neuropati resulterer i usædvanlige eller abnormale følelser af ekstremiteterne, især fødderne. Almindelige symptomer omfatter smerte, følelsesløshed, prikken, svaghed og atrofi. Blandt tilstande, der forårsager perifer neuropati er hiv og aids, frakturer, atherosklerose, sarcoidose, reumatoid arthritis og Charcot-Marie-Tand syndrom, en arvelig neurologisk sygdom præget af degeneration af musklerne og tab af følelse i ekstremiteter.

Del:
Kommentarer