Hvad er årsagen til muskel træthed?

Hvad er årsagen til muskel træthed?

Muskel træthed er et normalt biprodukt af motion, men kan også indikere en skade. At vide, hvordan man fortæller om man oplever simpel muskel træthed eller en skade kan betyde forskellen mellem muskelvækst og en ankelbøjle.

Muskel træthed

Muskel træthed er fænomenet smerte eller svaghed i en muskel efter en runde motion. Mens du udøver, udvikler dine muskler mikroskopiske tårer, der skal repareres for at musklerne skal vokse i styrke og størrelse. En god ting ved muskel træthed er, at den er ret forudsigelig og genkendelig. dets varighed giver også en god grundlæggende indikator for, hvornår det er sikkert for dig at arbejde på ømme muskler igen.

Almindelige årsager

Den mest almindelige årsag til muskel træthed er motion; det indikerer normalt, at din træning var i stand til at udfordre dine muskler tilstrækkeligt til at kræve hvile. Ved træthed efter træning anbefales korrekt ernæring og hvile, og du kan tage en smertepiller, der ikke er i brug, hvis dine muskler er særligt ømme.

En anden årsag til trætte eller svækkede muskler er en skade. Mildskader har ikke skarpe, genkendelige smerter. Ofte viser en skade som kedelig smerte i et generaliseret område, svarende til motion-induceret muskel træthed. Hvis du har udøvet en muskelgruppe længere end tre dage siden og stadig oplever ubehag og mangel på styrke, skal en sundhedsprofessionel tjekke dig ud for en skade.

Kronisk muskel træthed

Udover træning og skader er der en lang række kroniske medicinske tilstande, som påvirker muskler eller motorisk kontrol, hvilket fører til muskel træthed eller svaghed. De mest almindelige medicinske tilstande, der kan forårsage muskel træthed, er forkølelse og influenza; kontraherer en bug tvinger din krop til at sætte de fleste af sine ressourcer i at bekæmpe bakterier eller virus, hvilket efterlader lidt energi til muskelstyrke eller udholdenhed. Skjoldbruskkirtel (om det er en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtel) er også en meget almindelig årsag til muskel træthed og generel mangel på styrke eller energi.

Livstids kroniske sygdomme som fibromyalgi, Lou Gehrigs sygdom og cerebral parese begrænser alle muskelfunktioner, enten ved at påvirke muskelvævet eller motorcortexen. Disse former for muskel træthed har tendens til at være unnvikende og svære at behandle og er ofte diagnosticeret tidligt i livet.

Misforståelser

Muskel træthed er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Hvis du overvåger det omhyggeligt, hjælper træthed dig med at identificere dine personlige grænser for motion og få det bedste ud af din hviletid. På den anden side kan skader ofte forklæbes som simpel træthed, hvilket fører til overarbejde af muskel og måske en mere alvorlig skade.

Fordele ved træthed

Muskel træthed er et tegn på en god træning. Udfordring af dine muskler er den eneste måde at tilføje muskelmasse på og forbedre din fysik, så træthed bør være et velkomment tegn i dine træningsprogrammer og inddrivelse. Også muskel træthed giver ret pålidelig "smerte kort" i din krop, som lader dig vide, hvilke muskler der stadig er ved at komme sig og som er sikkert at arbejde igen.

Del:
Kommentarer