Hvad er årsagen til lysningen af ​​den olympiske fakkel?

Hvad er årsagen til lysningen af ​​den olympiske fakkel?

En fakkel-belysning ceremoni er en traditionel del af åbningen ceremonier for sommer og vinter olympiske lege. Selv om lommelygten selv har rødder i de gamle græske OL, er fakkelbelysningsceremonien en moderne opfindelse, der blev introduceret i 1936-spillene i Berlin. Flammen og ceremonien symboliserer mange ting i spillets ånd.

Antikke tider

De første olympiske lege blev afholdt i 776 B.C. at ære Zeus, patriarken til de græske guder. I begyndelsen af ​​spillene ville en præstinde tænde en fakkel ved hjælp af et konkavt spejl for at fokusere solens stråler ved alteret Prometheus lige uden for Athen. Fakkelrelæet ("lampadredomia" på græsk) var beregnet til at opretholde renheden af ​​denne hellige flamme ved at transportere den så hurtigt som muligt til alteret Athena, der ligger ved Akropolis.

Moderne Revival

Selvom de første officielle olympiske spil i den moderne æra blev afholdt i 1896, blev den olympiske flamme introduceret først i 1928-spillene i Amsterdam. Traditionen med at starte spillene med et fakkelrelæ og fakkelbelysningsceremoni blev indført ved 1936-spillene i Berlin.

Græsk atlet Konstantinos Kondylis var den første løber i relæet, der transporterede flammen fra Grækenland til Tyskland. Fakklen gik fra runner til løber, indtil den nåede Berlins olympiske stadion. Der tændte fakkelen kulden, og spillene begyndte officielt.

Fakkelbelysningen var faktisk en del af den nazistiske propagandaindsats omkring 1936 Berlin-spillene, der skulle brænde det tredje billede af det tredje rige. Ironisk nok blev alle de lande, flammen passerede på vej fra Grækenland til Tyskland, siden annekteret eller besat af nazisterne inden for de næste par år.

Betydning

Ifølge gammel græsk mytologi var ild en gave til menneskeheden fra Prometheus, der klatrede Mt. Olympus og stjal ild fra Zeus. Ifølge legenden er den olympiske flamme, der brænder i dag, den samme ild, der har brændt siden de første gamle OL. Ifølge IOC symboliserer flammen i dag "lyset af ånd, viden og liv" og betegner overførelsen af ​​olympiske traditioner fra generation til generation.

Bemærkelsesværdige relæer

For 1960-spillene i Rom fulgte flammen en rute, der hilste de antikke græske og romerske civilisationer og passerede historiske monumenter i begge lande. For Mexico City-spillene i 1968 fulgte flammen ruten, som Christopher Columbus tog, da han rejste til Nordamerika. For 1976-spillene i Montreal blev flammen overført via satellit fra Athen til Ottawa via elektronisk puls afledt af Athen-flammen, og derefter kørt af relæ derfra. I 1992-spillene tændte paralympiske bueskytter Antonio Rebollo flammen med en brændende pil. Ved 1998 sommer spillene i Atlanta tændte den tidligere guldmedalist Muhammad Ali fakkel.

Del:
Kommentarer