Hvad er årsagen til en rød næse?

Hvad er årsagen til en rød næse?

Forskellige interne og eksterne forhold kan resultere i en rød næse, herunder allergiske reaktioner, alkoholforbrug, hudirritation og langvarig udsættelse for kolde temperaturer. At anerkende og behandle årsagerne til en rød næse kan hjælpe det med at vende tilbage til sin normale farve.

rosacea

Rosacea er en uhelbredelig hudforstyrrelse præget af rødme på panden, kinder og næse. Årsagen til denne tilstand er ukendt, men beskadigede blodårer og inflammerede papirer (hudlæsioner i form af små bump) forårsager synlig rødme på ansigtet. Selv om der ikke er nogen kur mod rosacea, kan brugen af ​​orale og topiske antibiotika reducere rødheden på næsen og andre områder af ansigtet.

Alkohol

Drikkealkohol forårsager en reaktion hos nogle individer, der fører til rødhed i næse, såvel som andre områder af ansigtet. Alkohol forårsager, at røde blodlegemer grupperer sammen og blokerer blodkarrene, hvilket fører til celledød. Den røde hud på næsen udvikler sig, når kapillarerne går i stykker på grund af trykket på at blive blokeret af de røde blodlegemer.

Forfrysninger

Frostbite opstår, når kroppen udsættes for temperaturer, der er kolde nok til at fryse huden og vævet under den. Frostnip (den indledende fase af tilstanden) og mildt frostbit kan både irritere huden og give det et rødt udseende.

Fordi frostskader er mere tilbøjelige til at forekomme i de mindre mere udsatte områder af kroppen, er en rød næse almindelig under frostnip-scenen. Opvarmning og optøning af den berørte hud vil normalt vende milde former for frostbit, men hvis tilstanden skrider frem, er lægehjælp nødvendig.

Seborrheisk dermatitis

Seborrheic dermatitis er en hudstilstand, der forårsager kløende, rød hud på næsen, ansigtet og andre områder. Denne betingelse er ikke farlig, men det kan være ondt og ubehageligt. Rød, kløende og flaky hud er et typisk symptom på seborrheisk dermatitis, som normalt skyldes faktorer som infektion, stress og vintervejr. Behandlinger for denne tilstand omfatter anvendelse af nonprescription anti-fungal medicin.

allergier

Når immunsystemet overreagerer til et fremmed stof, kan den resulterende allergiske reaktion forårsage en række symptomer, herunder rødmen af ​​huden på næsen. Allergier kan opstå som følge af en bivirkning på en række genstande, herunder mad, narkotika, animalsk dander og pollen.

En rød næse er en relativt mindre allergisk reaktion; Effektive behandlinger omfatter at undgå stoffet, der forårsagede reaktionen, og receptpligtig eller ikke-receptpligtig medicin.

En person, hvis røde næse er en del af en større allergisk reaktion - især en, der involverer åndenød, hævelse i halsen eller hurtig puls - skal søge øjeblikkelig lægehjælp.

Del:
Kommentarer