Hvad er årsagen til dobbelt vision?

Hvad er årsagen til dobbelt vision?

Dobbeltsyn eller diplopi kan være desorienterende og er et problem, der ikke bør ignoreres. Selvom mange årsager til dobbeltsyn er relativt mindre af natur, kan det også være et symptom på mere alvorlige problemer. I nogle tilfælde kan dobbelt vision være resultatet af strukturelle problemer med dele af øjet, såsom hornhinden, linsen og musklerne. Andre yderligere årsager til dobbeltsyn kan omfatte hovedskader eller nerveproblemer.

Skævhed

Ifølge Dr. Jeffrey Cooper og Rachael Cooper er en af ​​de mest almindelige årsager til dobbeltsyn en fejljustering af øjnene. Denne tilstand kaldes binokulær diplopi. Da single-image-vision er resultatet af billeder fra begge øjne, når øjnene er forkert justeret, rager billederne ikke op i hjernen, og resultatet er dobbeltsyn eller slørede billeder.

cornea

Ifølge Dr. Louie Chang fra WebMD, når der er problemer med hornhinden i det ene øje, kan dobbelt vision være resultatet. Når det øje er dækket, forsvinder dobbeltsynsproblemet. Årsager til hornhindeproblemer kan omfatte herpes zoster eller helvedesild, hvilket får hornhinden til at blive forvrænget eller komplikationer fra LASIK-kirurgi, der forandrer hornhinden.

Linse

Dr. Chang indikerer, at den mest almindelige årsag til dobbeltsyn og linseproblemer er grå stær. Katarakt er ikke ualmindeligt blandt ældre mennesker og involverer oversvømmelsen af ​​øjets linsen. Objektivet er strukturen i øjet, der gør det muligt at fokusere og gøre billeder klare. Hvis katarakter er til stede i begge øjne, er dobbelt vision resultatet. Heldigvis kan denne tilstand let løses med mindre operation for at fjerne katarakt.

Hovedskader

Hovedskader kan resultere i hjernerystelse og dobbeltsyn. Ifølge Dr. Cooper og Rachel Cooper kan hovedskader løse sig selv med tid og helbredelse, men dobbelt vision kan være en desorienterende og invaliderende påvirkning af skaden. Ved alvorlige skader kan det være nødvendigt at operere for at fjerne potentielle blodpropper eller reparere beskadigede nerver. Imidlertid vil de fleste mindre hjernerystelser løse sig selv.

Nerveproblemer

Der er flere alvorlige og alvorlige forhold, der kan resultere i dobbelt vision. Ifølge Dr. Chang omfatter disse multipel sklerose, diabetes og Guilliane-Barre sygdom. Multipel sklerose er en progressiv sygdom, som påvirker centralnervesystemet, herunder nerverne i øjnene. Diabetes er en autoimmun systemforstyrrelse, hvor unormalt højt blodsukkerniveau kan ødelægge nerver i øjnene, hvilket resulterer i dobbeltsyn. Endelig er Guilliane-Barre-sygdommen progressiv nervesygdom, hvor de første symptomer er dobbeltsyn.

Del:
Kommentarer