Hvad er årsagen til blærenes tykkelse?

Hvad er årsagen til blærenes tykkelse?

Talrige sygdomme, herunder blæreudløbsobstruktion, hæmoragisk blærebetændelse og amyloidosesygdom forårsager fortykkelse i blæren. Almindelige symptomer omfatter smertefuld og hyppig vandladning, inkontinens og blod i urinen. De nedenfor anførte betingelser og sygdomme er nogle af de mere alvorlige sygdomme, som påvirker blæren, og det anbefales stærkt at søge medicinsk behandling ved at have nogen af ​​de anførte symptomer.

Blæreudløbsobstruktion

Blæreudløbsobstruktion er en tilstand, hvor åbningen af ​​blæren og urinrøret er helt eller delvis blokeret, hvilket tillader, at lidt eller ingen urin forlader kroppen. Blæren reagerer på denne blokerede strøm af urin ved fortykning og arbejder hårdere for at presse urinen ud. Blærevæggene vil efterhånden blive tynde, og blæren vil mislykkes, hvis denne tilstand ikke behandles. Symptomer begynder normalt gradvist og forværres over tid, og omfatter problemer med at starte vandladning, svag urinstrøm, hyppig vandladning, vågne om natten for at urinere, urinhastighed og inkontinens. Ibland er blæreudløbet blokeret på grund af prostatacancer eller godartet prostatisk hyperplasi (BPH) - forstørret prostata. Blæreudløbsobstruktion er sjælden hos kvinder, og hvis det forekommer, skyldes det generelt neurologiske lidelser eller en stor blæserblære. Rygning bidrager til blære tumorer og urinrørskræft, så det anbefales, at du holder op med at ryge for at undgå fremtidige blæreproblemer.

Hemorragisk cystitis

Hemorragisk cystitis er, når blod pludselig optræder i urinen i forbindelse med blære smerter. Mængden af ​​blod kan variere små mængder gør urinen lyserød, større mængder gør den dyb rød. Rødt blod fortsætter ofte med at strømme ud i urinrøret. Kemoterapi patienter eller dem med allerede lave blodlegemer tæller stor risiko for denne sygdom. Da hæmoragisk cystitis kan føre til andre sundhedsproblemer, er det et større sundhedsanliggende for kræftpatienter, hvis organer allerede kæmper for en sygdom. Dem, der lider af en virusinfektion eller som tager stærke antibiotika, er også i fare for denne sygdom. Symptomer omfatter blodpropper i urinen, blod i urinen, smertefuld vandladning, brændende ved urinering, træthed, mavesmerter, vågner om natten for at urinere og inkontinens. Det er mest almindeligt hos dem, der modtager kemoterapi i blæren eller bækkenet stråling.

amyloidose

Amyloidose er en sygdom forårsaget af ophopning af stoffer kaldet amyloide proteiner i organerne. Amyloide proteiner er unormale proteiner, der hovedsageligt produceres af celler i knoglemarven og kan ende i noget væv eller organ. Denne sjældne sygdom påvirker alle forskelligt, og fra 2010 er den nøjagtige årsag ukendt. De tre hovedformer af denne sygdom er primære, sekundære og arvelige. Årsagerne til primær amyloidose er ukendte, mens sekundær amyloidose vil danne sammen med andre sygdomme som tuberkulose og reumatoid arthritis. Arvelig amyloidose er, når sygdommen er videreført gennem genetik. Symptomer på denne sygdom omfatter protein i urinen, diarré, forstoppelse, åndenød, træthed, svaghed, uregelmæssig hjerteslag, lilla pletter rundt om øjnene, sværhedsvanskeligheder, dramatisk vægttab, følelse fuld hurtigt, forstørret tunge og følelsesløshed eller prikkende hænder og fødder. De over 40 er mere udsatte for denne sygdom, ligesom de med andre sygdomme som knoglekræft. En familiehistorie af sygdommen sætter en person i fare, såvel som nyresygdom, der kræver dialyse. Dialyse fjerner ikke proteiner fra blodet, hvilket medfører, at unormale proteiner opbygges i kroppen. Amyloidosis sygdom kan skade hjertet, nyrerne og nervesystemet.

Del:
Kommentarer