Hvad er Alligator Hudsygdom?

Hvad er Alligator Hudsygdom?

Alligator hud sygdom, teknisk kendt som ichthyosis, er en hud tilstand, der forårsager skalering og flak. Der er flere typer alligatorhudsygdomme, der spænder fra mild til svær. Arvelige former for ichthyosis er de mest alvorlige typer af alligatorhudssygdomme og kan efterlader en person stærkt disfigured. Selvom der er behandlinger for tilstanden, er der ingen kur.

xeroderma

Xeroderma er en meget mild form for ichthyose, som kan udvikles til enhver tid. Det er ikke arvet eller forbundet med fysiske abnormiteter, ifølge Merck Online Medical Library. Mild kløe på underbenene er den mest almindelige form for xeroderma, og det kan ledsages af en form for kontaktdermatitis. Xeroderma er mest sandsynligt at udvikle sig hos middelaldrende eller ældre mennesker, især i koldt vejr.

Ichthyosis Vulgaris

Ichthyosis vulgaris er den mest almindelige form for arvelig ichthyosis. Fiskeskala sygdom og fælles ichthyosis er to alternative navne for tilstanden. Ichthyosis vulgaris er en genetisk sygdom, der forårsager tør kløende hud, der ligner skalaer. Sygdommen kan udvikle sig tidligt i barndommen, undertiden før 4 år, ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia. Flappen og tørheden af ​​huden er normalt mest alvorlig på benene, selvom tilstanden kan udvikle sig over hele kroppen. Ichthyosis vulgaris udvikler sig i så mange som en ud af 300 mennesker, rapporterer Merck Online Medical Library.

X-Linked Ichthyosis

X-linked ichthyosis er en anden arvelig form for ichthyosis. Andre navne for denne tilstand er steroid sulfatase mangel og recessiv x-koblet ichthyosis. X-linked ichthyosis er kendetegnet ved små, mørke skalaer på torso og lemmer. Det påvirker kun mænd, selvom kvinder kan bære genet, der forårsager x-forbundet ichthyosis. Mens ansigt og palmer normalt er fri for skalaer, er x-linked ichthyosis forbundet med flere andre forhold. Stiftelsen for litchiose og beslægtede hudtyper (FIRST) rapporterer, at halvdelen af ​​alle patienter har hvide pletter i øjnene i deres øjne, 20 procent af patienterne kan have undescended testis, og i sjældne tilfælde kan mental retardation være til stede. Langvarig arbejdskraft er fremherskende blandt mødre, der føder sønner med x-bundet ichthyosis.

Lamellar ichthyosis

Lamellar ichthyosis er en sjælden form for ichthyosis, der først udvikler sig hos nyfødte. Det er en arvelig tilstand, der forårsager udviklingen af ​​store, mørke skalaer på det meste af kroppen. Lag af denne skællede hud vil løbende flake og falde af. Andre symptomer på denne tilstand omfatter røde øjenlåg, som er irriteret af overdreven tørhed. Babyer med lamellær ichthyosis er nogle gange kendt som "collodial babyer." En livslang tilstand, dem med lamellærichthyose, er modtagelige for hudinfektioner og kan være intolerante over for varme.

Epidermolytisk Hyperkeratose

Epidermolytisk hyperkeratose er en anden sjælden form for arvelig ichthyose. Ifølge FIRST er denne tilstand først synlig ved fødslen og er præget af rækker af mørke skalaer. Disse skalaer findes sædvanligvis nær store led og er modtagelige for blærer og infektion. Et andet kendetegn ved epidermolytisk hyperkeratose er sparsomt hår og tykke negle.

Erhvervet Ichthyosis

Det er muligt for folk at erhverve ichthyose fra visse sygdomme eller stoffer. Ifølge Merck Online Medical Library er ichthyosis nogle gange et tidligt symptom på systemiske sygdomme som spedalskhed, hypothyroidisme, lymfom og aids. Narkotika, herunder nikotinsyre og butyrophenones, kan også forårsage tilstanden. Symptomer på erhvervet ichthyosis spænder fra små skalaer omkring stammen og benene til tykke skalaer over hele kroppen.

Behandling

Alle tilfælde af ichthyosis bør behandles med fugtighedscreme. Svage tilfælde kan lindres med en simpel over-the-counter fugtighedscreme. Men mere alvorlige tilfælde kan kræve særlige salver fra en hudlæge. De med alvorlig skalering fra ichthyosis bør være under pleje af en læge, der kan overvåge tilstanden og ordinere medicin i overensstemmelse hermed. Nogle patienter med ichthyose ser forbedring, når brusebad og bad er begrænsede. Det er vigtigt at fugte direkte efter badning eller brusebad. Såber, der tørrer ud i huden, bør også undgås. Selv om der ikke er nogen kur mod ichthyose, kan man tage særlig pleje af huden, og det hjælper med at lette flak og tørhed.

Del:
Kommentarer