Hvad betyder positive leukocytter?

Hvad betyder positive leukocytter?

Leukocytter er en type hvide blodlegemer. Når urin er positiv for leukocytter, er der leukocytter i urinen. Hvide blodlegemer i urinen er typisk et tegn på infektion. En urinalyse positiv for leukoctyes er oftest resultatet af en urinvejsinfektion. Leukocytter i urinen kan imidlertid også være tegn på anden infektion, såsom nyreinfektion, blærebetændelse eller urethritis.

Formål

Leukocytter er hvide blodlegemer, kroppens forsvarsmekanisme mod invaders som infektion og sygdom. Når fremmedlegemer kommer ind i kroppen, angriber hvide blodlegemer det ved at ødelægge smitsomme stoffer eller producere antistoffer. Når der er en infektion i kroppen, forekommer disse hvide celler i højere koncentration i urinen.

typer

Lymfocytter er opdelt i B-lymfocytter og T-celler, der udelukkende klassificeres ved deres funktion. B-lymfocytter udskiller antistoffer, proteiner, der vedhæftes til fremmede mikroorganismer i legemsvæv for at ødelægge dem. T-celler ødelægger derimod viralt inficerede eller kræftceller. T-celler hjælper også produktionen af ​​antistoffer med B-celler.

Urinvejsinfektioner

En urinvejsinfektion (UTI) henviser til en bakterieinfektion et sted i urinvejen. Personer, der har leukocytter i deres urin, diagnosticeres typisk med en urinvejsinfektion. Symptomer på urinvejsinfektion omfatter smertefuld og hyppig vandladning.

Diagnose

Det normale leukocytinterval i urinen er 0 - 10 leu / ul. En urinalyse eller hjemme dipstick test kan bestemme, om urin er positiv for leukocytter. Hvis der er mere end 20 leu / ul koncentration af leukocytter i urinen, vil testen give et positivt resultat.

Behandling

Behandling for positive leukocytter omfatter behandling af den underliggende infektion med antibakteriel medicin såsom Trimpex, Polycillin, Floxin, Noroxin, Cipro ellerTrovan. Typisk smitter infektionen i en til to dage efter start af medicinregimen. Yderligere medicin kan ordineres for smerter forbundet med urinvejsinfektioner.

Del:
Kommentarer