Hvad betyder lav TSH-niveau?

Hvad betyder lav TSH-niveau?

TSH eller skjoldbruskkirtelstimulerende hormon udskilles af hypofysen og stimulerer skjoldbruskkirtlen til at udskille to andre hormoner: T3 og T4. Når en blodprøve bestemmer, at TSH er lav, betyder det at hypofysen frigiver mindre TSH i et forsøg på at afbalancere niveauer af T3 og T4 i kroppen.

hyperthyreoidisme

Hyperthyroidisme er betegnelsen, der anvendes til at beskrive en underaktiv skjoldbruskkirtel eller en skjoldbruskkirtlen, der ikke udskiller tilstrækkelig T3 og T4. I denne tilstand hæves TSH niveauerne, fordi hypofysen begynder at udskille mere af hormonet i et forsøg på at øge skjoldbruskkirtlen.

Ă…rsager til lave TSH niveauer

Hyperthyreoidisme er oftest forårsaget af en form for skade på skjoldbruskkirtlen selv, såsom en vækst eller tumor, en infektion eller betændelse. Lejlighedsvis kan hypertyreose skyldes en hypofyse, der ikke fungerer korrekt.

Symptomer pĂĄ lav TSH

De mest almindelige symptomer på lav TSH inkluderer svedtendens overdreven, intolerance over for varme, ryster eller rysten, øget hjertefrekvens, angst, træthed og unormalt vægttab.

Behandling af hyperthyroidisme

Behandling af hyperthyroidisme varierer på grund af årsagen til tilstanden; Det er dog mest almindeligt at tage anti-thyroid medicin hver dag, som hæmmer produktionen af ​​T3 og T4. I alvorlige tilfælde kan behandling omfatte fjernelse eller delvis fjernelse af skjoldbruskkirtlen.

Kontrol af skjoldbruskkirtler

For at opretholde en balance mellem T3, T4 og TSH er det vigtigt at opretholde regelmæssig behandling fra en læge og at kontrollere TSH-niveauerne regelmæssigt.

Del:
Kommentarer