Hvad betyder en side i volleyball?

Hvad betyder en side i volleyball?

En side-out i volleyball opstår, når holdet der serverede bolden ikke vinder et punkt på legen, hvilket resulterer i tab af tjener til modstanderen. Under rally scoring systemet, der nu bruges internationalt, er der ingen side-outs i ordets traditionelle betydning.

Side-Out Scoring

Under volleyballens side-out scoring system kunne kun holdet, der tjente bolden, score et point. Hvis holdet uden tjeneren førte til, at bolden ramte jorden i den anden holdes domstol, hvis modstanderen ramte det uden for grænserne, hvis det tjenende hold ramte det i nettet eller hvis det tjenende hold rørte ved det mere end tre gange, så ville være en side-out, hvilket betyder, at tjeneren veksler til modstanderen. Under side-out scoring ville det første hold til 15 point vinde spillet.

Rally Scoring

Rally scoring systemet, der erstattede side-out scoring på mest konkurrencedygtige niveauer, giver hold til at få point, uanset om de tjente bolden. Et point tildeles hver gang bolden rammer jorden, lander uden for grænsen, ender i nettet eller berøres mere end tre gange efter hinanden af ​​et hold. Spil spilles til 25 point med undtagelse af det endelige afgørende spil, som, hvis et tredje spil er nødvendigt, spilles til 15 point.

Scoring System Changes

Fédération Internationale de Volleyball skiftede fra side-out scoring system til rally scoring system i 1999, med forandringen bliver obligatorisk i 2000. Skiftet blev lavet for at gøre længden af ​​kampe mere forudsigelige til at trække fans og fremme broadcast muligheder.

Del:
Kommentarer