Hvad betyder en høj SGOT i en leverfunktionstest?

Hvad betyder en høj SGOT i en leverfunktionstest?

En leverfunktionstest (LFT) er udført for at detektere, diagnosticere, evaluere og overvåge tilstedeværelsen af ​​leversygdom og / eller skade. Der er en række forskellige forhold og skader, der kan påvirke leveren. Resultater fra et LFT, der ligger uden for det normale område, kan eller ikke betyde, at du har leversygdom eller skade, men da leversygdom undertiden ikke har nogen symptomer, er testning afgørende.

Hvordan udføres en leverfunktionstest?

En leverfunktionstest udføres ved at trække blod fra din arm og analysere det. Din læge kan kræve dig hurtig før testen og afstå fra at tage visse former for medicin. En LFT kontrollerer tilstedeværelsen og niveauet af visse enzymer og proteiner i dit blod. Hvor højt eller lavt niveauerne er, kan indikere et problem med din lever.

SGOT-testen

SGOT-testen (serumglutaminsyreoxaloacetisk transminase), også kendt som en AST-test, måler mængden af ​​et proteinenzym, der hedder glutaminsyreoxaloacetisk transaminase, der forekommer i dit blod. Dette enzym findes normalt i lever, hjerte muskler, muskler og røde blodlegemer. Når disse celler oplever skade, frigiver de dette protein enzym i dit blod.

SGOT-niveauer måles for at se, hvordan din lever, nyre, hjerte, bugspytkirtel, muskler og røde blodlegemer virker, og om medicin du tager kan udgøre en risiko for leverfunktion.

Normale SGOT-niveauer

Normale SGOT-niveauer for de fleste voksne spænder fra 0 til 35 enheder pr. Liter. Men selvom dit SGOT-niveau er normalt, kan du stadig have brug for flere tests, især hvis du bliver testet for hepatitis C, som nogle gange kan vise et normalt SGOT-niveau.

Høje SGOT-niveauer

Selv om en SGOT, der er mildt forhøjet, er en grund til yderligere test, kan et højt blodniveau af SGOT indikere leverskade.

Hvad kan forårsage et højt SGOT-niveau?

Årsager til et højt SGOT-niveau kan omfatte infektion, viral hepatitis, mononukleose, galdeblære sygdom, tilstedeværelsen af ​​toksiner fra stoffer eller alkohol og kræft. Det kan også indikere muskelskader fra et fald eller en skade eller en muskelsygdom som polymyosit eller muskeldystrofi. Og det kan indikere problemer med dine nyrer, hjerte eller bugspytkirtlen eller en nedbrydning af røde blodlegemer.

En høj SGOT kan også afspejle visse lægemidler, du tager, herunder visse kolesterolsænkende lægemidler, antiinflammatoriske midler, svampemidler og nogle antibiotika (erythromycin).

Håndtere et højt SGOT niveau

Et højt SGOT niveau vil kræve flere tests. For korrekt diagnose af mange leverbetingelser vil din læge kræve et fuldt spektrum af leverfunktionstest.

Del:
Kommentarer