Hvad anvendes methylpred til at behandle?

Hvad anvendes methylpred til at behandle?

Methylpred er et almindeligt navn på receptpligtig methylprednisolon. Det er et syntetisk kortikosteroidhormon, der er afledt af hormonprogesteron. Det er tilgængeligt som et generisk lægemiddel. Det markedsføres også under navnene Cadista, Medrol, Phocenta og Solu-Medrol i USA og Canada. Det markedsføres som Medrol og Medron i Det Forenede Kongerige. Det fungerer som et anti-inflammatorisk middel (reducerer eller undertrykker inflammation), et antiemetikum (forebygger kvalme eller opkastning), et glucocorticoid (regulerer hvordan kroppen bruger carbohydates) og et neurobeskyttende middel (forhindrer skader på nervesystemet).

Hvad det bruges til

Metylpred bruges til at behandle et meget bredt udvalg af sygdomme og tilstande. De nedenfor anførte er dem, for hvilke lægemidlet er godkendt som en behandling af U.S. Food and Drug Administration (FDA) og nogle af dem, som lægemidlet er foreskrevet "off label" ifølge en læge faglige vurdering.

Allergiske reaktioner: Atopisk dermatitis Bronkial astma Kontaktdermatitis Overfølsomhedsreaktioner for lægemidler Sæson- og miljøallergier

Bindevævssygdomme: Akut reumatisk carditis Lupus Systemisk dermatomyositis (polymyositis)

Respiratoriske sygdomme: Berylliosis Sarcoidose Loefflers syndrom Lungebetændelse Pulmonal tuberkulose (kun supplerende behandling)

Reumatiske sygdomme (arthritis): Akut arthritis urica ankyloserende spondylitis bursitis Epicondylitis Slidgigt Psoriasisgigt leddegigt synovitis af slidgigt

Hudforstyrrelser: Bullous dermatitis herpetiformis Eksfoliativ dermatitis Svampeinfektion Pemphigus Psoriasis Alvorlig erythem multiforme Alvorlig seborrheisk dermatitis

Forskelligt andre betingelser: binyrebarkinsufficiens Anæmi Medfødt adrenal hyperplasi Herpes zoster af øjet Hypercalcæmi forbundet med kræft inflammationer og irritationer, der vises i øjet leukæmier lymfomer Multipel sklerose organtransplantatafstødning Regional enteritis thyroiditis Trichinose der påvirker nervesystemet eller hjerte Tuberkuloese meningitis Colitis ulcerosa

Hvordan det virker

Ifølge Mosby's Medical Dictionary er det uklart, præcis hvordan methylprednisolon virker. Det er imidlertid kendt, at det undertrykker immunsystemet ved at forstyrre virkningerne af T-celler og makrofager (celler der angriber fremmede celler og partikler). Det stabiliserer også hvide blodlegemes membraner, hvilket hjælper med at reducere den samlede inflammation.

Hvad det ligner

Ifølge Pfizer Inc., som fremstiller en form for methylprednisolon, er lægemidlet i dets råform et lugtløst, krystallinsk pulver, som næsten er hvidt. Det opløses ikke i vand, men opløses i alkohol, dioxan, methanol, acetone og chloroform. Det er tilgængeligt i tabletter, injicerbare opløsninger og suspensioner til injektion.

Drug Interactions

Inden du tager methylprednisolon, skal du sørge for at din læge ved noget om andre lægemidler, kosttilskud eller urter, du tager.

Det er meget vigtigt at fortælle lægen, hvis du tager et af følgende lægemidler: Antibiotika antikoagulanter (blodfortyndende medicin) Antidiabetika (inklusive insulin) Barbiturater Digitalis steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID, inklusive aspirin og ibuprofen) Vaccines Narkotika anvendes til behandling af tuberkulose.

Hvis du tager methylpred med et af de ovennævnte lægemidler, kan det medføre alvorlige bivirkninger.

Tager østrogen, herunder p-piller, gør methylpred arbejde som om det var omkring 50 procent stærkere. Hvis du tager hormoner, må din methylpred dosering muligvis sænkes.

Hvis du tager phenobarbital, phenytoin (Dilantin) eller rifampin (Rimactane), kan din krop absorbere methylprednisolon hurtigere end normalt, hvilket gør det til at virke mindre effektivt.

Advarsler og bivirkninger

Tag ikke methylpred uden recept. Tag det ikke, hvis du har en viral eller svampeinfektion i huden eller hvis du har nedsat cirkulation.

Hudbetændelse eller andre hudreaktioner er en almindelig bivirkning ved topisk brug af methylpred.

Kontakt straks lægen, hvis du tager methylpred og har nogen af ​​disse sjældne, men alvorlige bivirkninger: Intestinal blødning Elektrolyt ubalance, med symptomer som hjertebanken endokrine forstyrrelser, med symptomer som humørsvingninger eller pludselig vægtøgning eller tab Neurologiske forstyrrelser, med symptomer som forvirring, smerter i lemmer eller kløe uden betændelse Væske ubalancer med symptomer som dehydrering eller hævelse af lemmerne

Del:
Kommentarer