Hughston Øvelser til skulderen

Hughston Øvelser til skulderen

Hughston øvelser til skulderen er beregnet til at styrke de fire rotator manchet muskler, der roterer armen og stabilisere det i skulder kapslen. Personer, der deltager i aktiviteter, hvor de gentagne gange bevæger deres skuldre gennem en lang række bevægelser og ved høje hastigheder, såsom baseball-, softball- eller volleyball-atleter, bør indarbejde Hughston-øvelser i deres træningsrutiner for at forhindre skader og forbedre præstationen.

Hvorfor Hughston Øvelser?

Atleter, hvis sport kræver høje hastigheder ved skulderleddet, er meget modtagelige for problemer på grund af et stort antal gentagelser og store kræfter på skulderkapslen i hele bevægelsen. Det er ikke ualmindeligt at baseball, softball og volleyball atleter klager over smerte på grund af blødt væv eller knogleskade. For disse atleter er det afgørende, at de udfører Hughston øvelser. Ikke alene vil det forbedre ydeevnen i deres sport, det vil medvirke til at opbygge og vedligeholde styrken af ​​rotator manchet muskler og mindske risikoen for skade.

The Hughston Øvelser

Hver øvelse kræver den samme startposition: Liggende med forsiden ned på kanten af ​​et bord tillader atleten deres arm at hænge mod gulvet. For hver øvelse skal toppositionen holdes i to til tre sekunder, før den sænkes langsomt til startposition. Gør 10 gentagelser af hver.

  1. Abduktion med tommelfinger spids mod hoved: Med tommelfingeren spidset mod hovedet hæves armen lige ud, indtil den er i 90 graders vinkel.
  2. Arm hævninger med tommelfinger spids mod hoved: Meget ligner øvelsen ovenfor, men armen løftes lidt mod hovedet, så slutpunktet er i øjenhøjde.

Følgende øvelser kræver de samme bevægelser som ovenfor, bare med ændring af tommelfingerplacering.

  1. Fjernelse med tommelfinger spids op: Med tommelfingeren spidset mod loftet nu hæves armen lige ud, indtil den er i 90 graders vinkel.
  2. Arm hævninger med tommelfinger spids op: igen med tommelfingeren spids mod loftet løftes armen lidt mod hovedet, så slutpunktet er i øjenhøjde.

Intensitet og volumen af ​​Hughston Øvelser

Det vigtige at huske, når du udfører Hughston øvelser, er at intensiteten af ​​øvelserne ikke bør efterligne den som en atlet normalt ville demonstrere i vægten. Intensitet og volumen bør forblive relativt lave. Målet er at opretholde eller langsomt forbedre muskelstyrken, for ikke at øge størrelsen på rotator manchet musklerne. De fire rotator manchet muskler er meget små og er ikke udstyret til at håndtere store belastninger. Derfor kan "push yourself" mentaliteten være meget farlig, når man går gennem en Hughston-rutine. De fleste atleter vil måske opleve den "træthed" sensation, som de normalt gør under vægt træning, men rotator manchet muskler bør ikke skubbes til det samme punkt. For højt volumen eller intensitet kan få musklerne til at svulme og derefter gnide mod knoglede strukturer inden for skulderkapslen.

Betydningen af ​​hvornår skal Schedule Hughston Workouts

Hughston øvelserne bør ikke udføres mere end en eller to gange om ugen, og aldrig på back-to-back dage. Tilstrækkelig hvile er afgørende for at lade rotator manchet muskler helbrede mellem træning. Hvis du ikke gør det, vil det resultere i unormalt høj træthed, hvilket kan medføre skader eller tab i præstationer.

Endelig skal der lægges vægt på passende planlægning af Hughston øvelser omkring konkurrence. Rutinen skal gradvist udvikle sig i løbet af ugen, fra mere aggressiv til lavere intensitet som konkurrencedygtige tilgange. På dagen før et spil eller en konkurrence, skal der ikke udføres Hughston øvelser, hvilket vil sikre, at musklerne er tilstrækkeligt rustede før den kraftige stress, de vil være vedholdende i et spil. Planlægning regelmæssig træning på passende vis vil mindske risikoen for skade og forbedre atletisk præstation.

Del:
Kommentarer