Hærdet glas vs. Akryl Basketball Backboard

Hærdet glas vs. Akryl Basketball Backboard

Selv den mest erfarne basketballspiller har måske aldrig tænkt på forskellene mellem hærdet glas og akryl basketballbackboards. Undergrunden mellem de to forskellige typer bagplader gør dog en mærkbar forskel i to af de vigtigste aspekter i basketball: skydning og rebounding.

Betydning

Bagpladen er det vigtigste aspekt af hele basketballen. Formen og materialet på bagpladen vil påvirke, hvordan bolden spiller af et bankskud og hvordan et savnet skud kommer ud for en rebound. Backboards kommer i alle forskellige former og størrelser, herunder standard 6 ved 3,5-ft.rectangle anvendt i professionelle og amatør rækker. På legepladser, parker og fitnesscentre over landets spillere kan der dog findes bagplader af træ, stjæle, aluminium, akryl eller hærdet glas.

akryl

Akryl er en type klar plastik, der ligner glas. Akryl backboards er lettere og blødere i make-up end hærdet glasplade, selvom de plejer at være stærkere. På grund af deres lette vægt kræver akrylbackboards forstærkning med tunge rammer, såsom anodiseret aluminium eller stål, for optimal ydeevne. Den ekstra vægt størkner bagpladen og giver dermed mere konsistente resultater. Imidlertid udvikler alle akrylplader sporer og ridser over tid, hvilket fører til forringende ydeevne og til sidst udskiftning.

Hærdet glas

NBA, NCAA og de fleste gymnasier bruger hærdet glasplade i deres fitnesscentre. Hærdet glas er mere holdbart og op til seks gange tungere end dets akryl modstykke. Hærdet glas kræver ingen yderligere forstærkning, men er tilbøjelig til at knuse på meget kraftige dunks. Fordi hærdede glasplader ikke klipper, udfører de altid konsekvent og kan aldrig have brug for en udskiftning.

Fungere

Akryl fungerer godt som et basketballbackboard materiale, forudsat at bagpladen er forstærket med en tung ramme. Tykkelsen af ​​bagpladen bestemmer også dens ydeevne. En 1/2-in. tykkelse er afgørende for en optimalt udført akryl bagplade. Akryl har imidlertid to væsentlige ulemper i sammenligning med hærdet glas.

For det første er bolden mindre lydhør over for tilbageslag og bankskud, der kommer ud af en akryl backboard, end den er, når den spilles af hærdet glas. For det andet udvikler akrylbackboards over tid ridser og riller på grund af vejr og brug. For basketballspilleren oversætter dette til inkonsekvente skydningsresultater, da bolden kan ramme en rille og tage en lidt anderledes vinkel end hvad spilleren forventer. Hærdede glasplader vil ikke ridse, hvilket giver konsistens og pålidelighed i skud fra glasset. Derfor foretrækker personer og hold, der konkurrerer på højeste niveau, at bruge dette holdbare materiale.

Overvejelser

Den vigtigste overvejelse mellem akryl og hærdet glasplade er brug. I en indkørsel eller park fungerer akrylplader godt nok til at tage højde for. På disse steder er basketbøjlen brugt til rekreation og vil ikke se så meget slid som i en konkurrencedygtig ramme. I et gymnasium rammer hærdet glas meget akryl. Baggrundens konsistens og holdbarhed er så afgørende for de spillere og hold, der konkurrerer regelmæssigt.

Del:
Kommentarer