Høj sukkerindtag og fælles smerte

Høj sukkerindtag og fælles smerte

En række ting kan forårsage ledsmerter, herunder skader, gigt og visse virusinfektioner. I mange tilfælde er inflammation ansvarlig for i det mindste noget af smerten, så reduktion af inflammation kan reducere ledsmerter. At ændre din kost - herunder at reducere dit sukkerindtag - kan hjælpe dig med at reducere denne smerte.

Sukker og betændelse

American Heart Association anbefaler, at kvinder ikke får mere end 100 kalorier fra tilsatte sukkerarter, og mænd får ikke mere end 150 kalorier fra tilsatte sukkerarter om dagen. Diæt højt i sukker, mættet fedt og raffinerede korn og lavt fiber og omega-3 fedtstoffer kan forårsage en immunreaktion, der kan øge inflammation, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of the American College of Cardiology" i august 2006.

Sukker og fedme

En artikel fra oktober 2007, der blev offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition", bemærker, at kostvaner højt i sukker kan være mindst delvist ansvarlige for udviklingen af ​​mange sundhedsmæssige problemer, herunder højt blodtryk og fedme. At være overvægtige lægger mere pres på dine led, hvilket potentielt øger ledsmerter, og det er derfor, at folk, der lider af gigt, ofte rådes til at tabe sig. Kostvander højt i tilsat sukker giver ekstra kalorier uden at give nogen gavnlige næringsstoffer. Disse ekstra kalorier kan tilføje op, hvilket gør dig mere tilbøjelig til at gå på vej.

Sukkerkilder

En sund kost kan indeholde noget sukker, men det meste af dette sukker skal komme i form af naturligt forekommende sukkerarter, som dem, der findes i mælk, frugt og grøntsager - og ikke fra tilsatte sukkerarter. Fødevarer, der indeholder naturligt forekommende sukkerarter, er også fyldt med essentielle næringsstoffer, herunder en række vitaminer og mineraler, mens højraffinerede fødevarer, der indeholder tilsatte sukkerarter, giver lidt i vejen for næringsværdi. Selv om frugt og grøntsager kan indeholde noget sukker, kan de også hjælpe med at reducere betændelse og ledsmerter.

Kost til reduktion af fælles smerte

En kost til nedsættelse af ledsmerter bør primært indeholde antiinflammatoriske fødevarer, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, bønner, fisk og skaldyr samt sunde fedtstoffer fra fødevarer som nødder, olivenolie, jordflaxfrø og avocado. Begræns ost, yoghurt, æg, magert kød og skindløst fjerkræ i højst en eller to gange om ugen og spis hovedsagelig fuldfoder i stedet for forarbejdede eller hurtige fødevarer, anbefaler Arthritis Foundation.

Del:
Kommentarer