Hockeyhjelmens historie

Hockeyhjelmens historie

Hjelme til spillere i National Hockey League var sjældne indtil 1970'erne. Ved flere lejligheder blev prototyper og designs foreslået. Med få undtagelser blev de slået ned af ligaen eller slået af spillerne. Flere hændelser undervejs førte til den obligatoriske regel, at nu har hver NHL-spiller og dommer skal bære hjelm. Nogle hold har tilføjet øjenbeskyttende visorer, skjold og andet sikkerhedsudstyr.

Første Hjelme

På 1927 årlige møde i National Hockey League, Russell "Barney" Stanley, senere medlem af Hockey Hall of Fame, præsenterede en prototype af en hjelm, der blev afvist. Et år senere blev George Owen, der spillede til Boston Bruins og blev valgt til College Football Hall of Fame, blevet den første NHL-spiller til at bære en hjelm.

Bailey Incident

Hjelme blev ikke båret igen indtil 12. december 1933, da Torontons King Clancy udtrådte Boston's Eddie Shore. For at hævde, ramte Shore Toronto's Ace Bailey bagfra. Bailey ramte hovedet på isen så hårdt, at en præst i spillet tilbød sidste rites. Bailey boede, men hans spillekarriere var forbi.

Reaktion og hjelm Implementation

Efter Bailey-hændelsen udviklede Arthur Howey "Art" Ross, en spiller og hockey executive, som var en af ​​de første indvandrere til Hockey Hall of Fame, et nyt hjelmdesign. Under et spil mellem Boston Bruins og Ottawa Senators havde de fleste af spillerne den nye hjelm. Selvom de brune spillere ikke bar hjelme til fremtidige spil, gjorde Eddie Shore det. Bailey-hændelsen fik ham til at bære hjelm for resten af ​​sin karriere.

Ikke overbevist

Senere i 1930'erne blev Toronto Maple Leaf-spillere beordret at tilføje hjelme til deres udstyr. Efter at have startet et spil iført en hjelm, fjernede King Clancy og mange andre dem som fans, medier og modstående spillere fortalte dem. Nogle fortsatte med at bruge hjelme, men af ​​forskellige grunde - en til at skjule sin skaldede hoved og en anden for at beskytte metalpladen i hovedet.

Obligatorisk

I løbet af 1968 døde Minnesota North Stars-spiller Bill Masterton af en massiv hjerneskade efter at have ramt hovedet på isen. Kort efter blev hjelme populære i russiske og europæiske ligaer. Disse tidlige hjelme var lavet af tyndt kobber og ikke usædvanligt beskyttende. I 1979-sæsonen blev beskyttelseshjelter obligatoriske i NHL for alle nye spillere, der sluttede sig til ligaen. Kun spillere, der underskrev en frafald og allerede var i ligaen før juni 1979, kunne vælge ikke at bære hjelm. Den sidste spiller til at spille uden hjelm i NHL var Craig MacTavish fra St. Louis Blues i 1996 til 1997-sæsonen. Målmænd blev opfordret til at bære hjelme og masker tidligere, med den sidste maskløse målmand Andy Brown i 1974.

Del:
Kommentarer