Hjemmelavet peroxid og eddike desinfektionsspray til hockey udstyr

Hjemmelavet peroxid og eddike desinfektionsspray til hockey udstyr

Med sin hurtige handling og intensive fysiske krav er hockey en fantastisk sport for børn og voksne. Men de samme aerobiske aktiviteter, der er så afgørende for et godt helbred, kan også resultere i spredning af bakterier på udstyr. Mens blege var engang betragtes som den mest effektive rensemiddel, ved vi nu, at klorblegemiddel (natriumhypochlorit) øger de flygtige organiske forbindelser (VOC) inde i dit hus. Det er leadhockey entusiaster at skabe mere sunde alternativer.

Fyld en sprøjteflaske med 3 procent hydrogenperoxid, som er tilgængelig på ethvert apotek. Fyld en anden flaske med almindelig hvid eddike, selvom æblecidereddike er også effektiv.

Sprøjt udstyret med en sprøjteflaske, og straks spray det med den anden. Det er ligegyldigt, hvilken en bruges først, men de skal sprøjtes i hurtigtbrand efter hinanden for at være mest effektive.

Skyl godt med vand, men hvis der er en lille mængde tilbage på en mundvagter, er der ingen dvælende smag. Hverken stof er toksisk i små doser.

Lad tørre grundigt. Sprays vil dræbe alle salmonella-, shigella- og E. coli-bakterier og vil være mere effektive end klorblegemiddel.

Opbevar de resterende væsker i separate beholdere. Bland ikke hydrogenperoxid og eddike, fordi blandingen skaber en kemikalie, pereddikesyre, der kan være skadelig i stærke koncentrationer.

Del:
Kommentarer