HIV & Mono Symptomer

HIV & Mono Symptomer

HIV og mono er begge vira, der frembyder lignende symptomer i de tidlige stadier. De er kontraheret på forskellige måder og har meget forskellige langsigtede virkninger på kroppen. HIV er en kronisk sygdom og har ingen kur, mens mono normalt kører sin kurs og forlader kroppen i løbet af flere uger.

HIV-oversigt

HIV eller humant immundefektvirus bæres og overføres gennem blod, modermælk, sæd og vaginale væsker. Det kan eksistere i kroppen i mange år, før der opstår symptomer Derfor er mange, der bærer viruset, ikke klar over, at de er inficerede. HIV er en kronisk tilstand, der svækker immunsystemet indtil og gør kroppen modtagelig for andre infektioner eller sygdomme, hvis den ikke behandles ordentligt. Dem, der ikke har adgang til anti-retrovirale lægemidler til hiv, vil i sidste ende se deres hiv forværres til fuldblæst AIDS, hvilket kan være dødbringende uden den rette behandling med antiretrovirale og andre lægemidler. Der er ingen kur mod hiv, men det kan opretholdes som en kronisk, men håndterbar tilstand, når den rette kombination af medicin er.

HIV symptomer

Der kan ikke være nogen eller kun mindre symptomer i de tidlige stadier af HIV. Disse symptomer omfatter hovedpine, ondt i halsen, hævede kirtler, kropsudslæt og feber. HIV symptomer på dette stadium ligner mono og de fleste andre almindelige vira. Som HIV udvikler sig og mere alvorligt kompromitterer immunsystemet, indbefatter symptomer vægttab, diarré, kronisk hoste og de tidligere symptomer i mere alvorlige former. Det er først, før viruset skrider frem til aids, at de mest alvorlige symptomer på nattesved, opportunistiske infektioner og læsioner er til stede.

Mono Oversigt

Mono eller mononukleose er en manifestation af Epstein-Barr-viruset. Det overføres gennem spyt og kan kontraheres ved at kysse, indtage rester af en inficeret persons hoste eller nyser og dele spisestue og drikkevarer med inficerede mennesker. Mono anses ikke for at være en alvorlig tilstand, men kræver meget rest og lavt aktivitetsniveau i en periode på uger for fuldt ud at komme sig. En blodprøve bruges til positivt at diagnosticere mono. Der er ingen medicin, der kan tages for at helbrede mono, da det er en virus; sygdommen vil dog løbe i løbet af en periode på fire til otte uger med en tilstrækkelig mængde hvile og væsker.

Monosymptomer

Symptomerne på mono spejl tidlig HIV symptomer. Disse symptomer omfatter hævede kirtler, hovedpine, kropsudslæt og feber. Derudover vil personer med mono føle træthed, generel svaghed, tab af appetit og hævelse af milten. Hævelsen af ​​milten er et alvorligt symptom, og dem der lider af denne hævelse skal undgå fysisk aktivitet for at undgå miltbrud.

HIV eller Mono

HIV og mono symptomer ligner meget, når hiv stadig er i dets tidlige stadier. Når en person har symptomer på mono eller anden lignende virus, bekymrer nogle sig om, at deres symptomer kan være tegn på hiv. Hvis du er bekymret for, at dine symptomer kan være hiv i stedet for mono eller en anden mindre sygdom, gå til din klinik for en hiv-test. Du har næsten ingen risiko for at få hiv, hvis du ikke har haft ubeskyttet sex eller delte nåle med en anden. En HIV-test er dog let at fuldføre for at undgå frygt og sørge for, at du hurtigt ankommer til en ordentlig diagnose.

Del:
Kommentarer