Historien om Cardio Kickboxing

Historien om Cardio Kickboxing

I modsætning til andre kampsport blev cardio kickboxing udviklet ikke som en form for selvforsvar, men snarere som en form for motion. På trods af denne sondring anvender cardio kickboxing meget af ånden og mange af teknikkerne i traditionel kampsport.

Origins

Moderne kickboxing blev skabt som en sport i Japan i 1950'erne. Kombinerer elementer af mange forskellige kampsport, var denne energiske kampsport fornøjelig for tilskuere at se. Mange af teknikkerne i kickboxing blev afledt af Muay Thai og Karate. Ved 1970'erne havde populariteten af ​​kickboxing spredt sig til Europa og USA.

Cardio Kickboxing

Kickboxing som en ren form for kardiovaskulær træning var innovationen af ​​Frank Thiboutot, der udviklede programmet for Bay Club i Portland, Maine i 1992. Thiboutots oprindelige program var et kørekursus, der baserede sig på kickboxing teknikker. Dens to formål var at fremme fitness og fremme sporten af ​​kickboxing. Som en form for motion tilbyder cardio kickboxing en velafrundet kombination af modstandstræning og kardiovaskulær konditionering.

Videre udvikling

Thiboutot raffinerede og formaterede sit træningsprogram i en times klasse, der anvendte de samme tunge poser og sparkende puder, der blev brugt i konventionel kickboxing. Thiboutot yderligere systemiseret cardio kickboxing i sin bog, "Cardio Kickboxing Elite", uddanner læseren om betydningen af ​​slagmodstand og giver avancerede taske arbejdsteknikker.

The Craze

I 1990'erne og begyndelsen af ​​2000'erne blev cardio kickboxing blevet en bona fide fitness dille. Mindre end et årti efter introduktionen blev cardio kickboxing i vid udstrækning praktiseret i fitnesscentre og dojos rundt om i landet og rundt om i verden. Ved at tilbyde samtidig modstandstræning og kardiovaskulær træning, blev sporten en ideel træning for enkeltpersoner på udkig efter maksimal fordel i deres lille fritid under frokostpauser eller på vej hjem fra arbejde.

Fremtiden

Siden begyndelsen i 1992 har cardio kickboxing skabt mange efterlignere, herunder Tae Bo, cardio boxing og cardio karate. På trods af det stigende antal tilbud hos lokale sundhedsklubber er cardio kickboxing stadig den eneste kampsport, der er oprettet med det formål at opbygge fysisk kondition. På grund af sin dokumenterede effektivitet fortsætter cardio kickboxing med at vokse i popularitet over hele verden.

Del:
Kommentarer