High Fiber Soft Diet

High Fiber Soft Diet

Ifølge oplysninger fra den medicinske hjemmeside Drugs er en blød kost en kost, der forsøger at lindre nogle af belastningen med at spise normale fødevarer ved at begrænse fødeforbruget til de ting, der er bløde - let at tygge og sluge. En blød kost anbefales ofte efter kirurgi, der påvirker munden eller halsen, sammen med at se en vis anvendelse i bekæmpelse af kræft i halsen eller spiserør. En udfordring, der ofte opstår under en blød kost, er at opfylde fiberbehov, hvilket fører til den mulige bivirkning af enten forstoppelse eller diarré.

Blød kost

På en blød kost skal du tage store smerter for at udtrykkeligt begrænse dit forbrug af fødevarer, der enten er seje, hårde eller på anden måde vanskelige at sluge. Disse forbudte fødevarer omfatter nødder, tørrede frugter, tørre helkornsprodukter som almindelig korn, fuldkornskakere, hårde taco skaller, råfibrøse grøntsager som broccoli eller blomkål, hårde frugter såsom æbler eller ananas, sejde kød som oksekødskirke eller bøf, og hård ost. I stedet for disse varer antyder en blød kost forbrug af saft, ris, hvide mel ruller og muffins, pasta, kogte frugter, supper, bouillon, ølkød, blød mejeri som mælk, yoghurt eller is og kager.

Forøgelse af fiberindhold

Selv om du vil forbruge en ret begrænset kost, kan du stadig styrke dit forbrug af fiber ved at lave nogle subtile tilpasninger til din spiseplan. For den ene skal du altid vælge brun ris over hvid ris, da den indeholder mere fiber. En anden måde at øge fiberindtaget er at forberede og blødgøre grøntsager ved at slikke dem i supper eller bouillon. Kogte frugter kan også give en hel del fiber uden at overtræde de øvrige regler i kosten. Endelig skal du vælge fuldkornspasta i stedet for hvide melversioner, da hele kornetypen forbliver let at tygge og sluge, mens du stadig giver din krop med masser af fiber for at holde dig regelmæssig. (Hele kornbrød anbefales ikke til bløde kostvaner.) Formålet er at forbruge mellem 20 og 30 gram fiber om dagen ved hjælp af disse tricks.

Del:
Kommentarer