Herpangina hos voksne

Herpangina hos voksne

Herpangina er en viral infektion, der forårsager sår eller læsioner i munden. Selvom det er mest almindeligt hos børn i alderen 3 til 10 år, har virussen potentialet til at påvirke mennesker af enhver alder, ifølge U.S. National Library of Medicine.

Ă…rsager

Herpangina spredes gennem spyt via mund-til-mund-kontakt eller kommer i kontakt med en smittetes afføring på grund af dårlig hygiejne.

Tidsramme

Symptomer pĂĄ herpangina udvikles normalt inden for tre til seks dage efter eksponering, rapporterer Dr. Vinay Reddy fra New York.

Symptomer

Symptomer på herpangina hos voksne omfatter feber, hovedpine, appetitløshed, ondt i halsen og smertefuldt at sluge. Sårene forårsaget af virussen er hvide eller grå med en rød kant og er smertefulde.

Behandling

Herpangina rydder normalt i sig selv inden for få uger, men behandling for symptomer er ofte givet for at gøre patienterne mere komfortable, rapporterer US National Library of Medicine. Orale lægemidler, som over-the-counter acetaminophen eller ibuprofen eller aktuelle behandlinger, som benzocain, reducerer smerte og kold mælk og is giver også en vis lettelse.

Overvejelser

Herpangina ligner en anden viral infektion kaldet hånd, mund- og klovesyge. Den vigtigste symptomatiske forskel mellem de to betingelser er, at hånd, mund- og klovesyge normalt forårsager hududslæt på dine hænder, fødder og bageste.

Del:
Kommentarer