Har du brug for destilleret vand til et batteri?

Har du brug for destilleret vand til et batteri?

Vand, der bruges af et batteri

Et bilbatteri giver strøm til at starte en bil. Batteriet har normalt interne plader, der gør batteriet til at fungere. Disse plader er dækket af vand. Under batteriaktivitet bryder noget af vandet gennem kemisk virkning ned i brint og iltgasser, der kan fordampe fra batteriet. Når dette sker, falder vandstanden, og pladerne er ikke længere dækket af vand. De fungerer ikke effektivt og er beskadiget. I mange batterier kan vand tilsættes regelmæssigt for at sikre, at pladerne er dækket. De fleste batterimodtagere anbefaler at tilsætte destilleret vand til disse batterier for at bringe vandet til det rigtige niveau, så batteriet fungerer korrekt.

Kontrol af batteriet

Moderne bilbatterier er ofte vedligeholdelsesfrie. De er forseglede og udleder ikke hydrogen og iltgas. De har ikke aftagelige hætter. Disse batterier har nogle gange et grønt "øje" på batteriet, der bliver sort, når batteriet skal udskiftes. Disse batterier behøver ikke noget vand tilsat. Andre batterier har firkantede hætter, der kan fjernes forsigtigt med en flad skruetrækker. Under kappen er plastfyldningshuller, der fører til batteripladerne. Hvis batteripladerne udsættes for luft, skal der tilsættes destilleret vand til hvert hul for at dække pladerne. Brug en påfyldnings sprøjte til langsomt at tilføje vand. Fyld ikke på toppen af ​​rørene. Sæt forsigtigt og hårdt dækslet på plads igen.

Hvorfor bruge destilleret vand

Mange mekanikere og bilejere bruger ledningsvand til toppen af ​​batteriet. Dette kan sænke ydeevnen og forkorte batteriets levetid på grund af vand urenheder, der forstyrrer den normale batterifunktion. Batteriproducenter anbefaler destilleret vand for bedre ydelse og længere batterilevetid. Destilleret vand er vand, hvorfra salte og mineraler er fjernet. Vand fra vandhaner, søer og brønde har normalt opløst mineraler og salte. Disse mineraler og salte påvirker den kemiske virkning i batteriet. Batteriet virker hårdere for at opretholde opladningen og fungerer ikke så effektivt. Når batteriet virker hårdere, kan dets indre temperatur blive varmere, mens batteriet fungerer. Dette medfører mere fordampning og kræver mere vand. Destilleret vand sikrer, at de korrekte batterikemiske egenskaber opretholdes.

Hvor skal man fĂĄ destilleret vand

Destilleret vand er til rådighed i de fleste supermarkeder og varerbutikker. Kontroller afsnittet om aftappet vand. Destilleret vand er let at finde, fordi det også bruges i dampstrygejern. Mange bilforretninger bærer destilleret vand, fordi nogle bilejere bruger det i deres bilkølesystemer.

Sikkerhedstips

Følg instruktionerne til brugerhåndbogen vedrørende vedligeholdelse af batterier. Brug altid sikkerhedsbriller, før du fjerner batteridæksler. Ryg ikke rundt i batterier, da de udslipende gasser kan være eksplosive. Brug handsker ved fjernelse og udskiftning af batteriladninger. Få ikke batterivæske på hænder, ansigt eller tøj, da batterivæske er surt og ætsende. Skyl straks huden med meget lunkent vand.

Del:
Kommentarer