Har Bug Spray Kill Lice?

Har Bug Spray Kill Lice?

I første omgang ser det ud til en hurtig og nem løsning til hovedlus: Bare zap dem med en generøs dosis bugspray. Men vil bugsprøjte faktisk dræbe lus? Og kan det være farligt for den person, der sprøjtes? Svaret er sandsynligvis - mange bugsprøjter er dybest set gift, der skal bruges omhyggeligt og i overensstemmelse med anvisningerne. Men det er sikkert, at bugsprøjten kan være farlig, og sundhedseksperter anbefaler sikrere og mere konventionelle måder at behandle lus på.

Insektspray

Læger advarer mod at bruge produkter til andet end deres tilsigtede formål. Desuden er National Pediculosis Association, en nonprofit organisation, der fremmer uddannelse om hovedlus, fortaler for at bruge kemiske sprayer til at dræbe lus.

De mest almindelige bugsprøjter er godkendt til at dræbe eller afvise udendørs skadedyr som myg, gnager, fluer, flåter og chiggers; andre sprøjter dræber haven bugs eller hornets og hveps. Biopesticider er bugsprøjter lavet af naturligt afledte stoffer, såsom citronolie, eukalyptusolie og citronellaolie.

Behandling af hovedlus dig selv

Ifølge Mayo Clinic bør den første mulighed for at ødelægge hovedlus være en særlig over-the-counter shampoo. De mest populære er pyrethrin, der sælges under varemærket Rid, og permethrin, der sælges under varemærket Nix. Mayo Clinic læger anbefaler, at folk, der bruger disse bør følge anvisningerne nøjagtigt.

Receptbehandling

Nogle gange er over-the-counter medicin ikke stærk nok. I disse tilfælde ordinerer læger medicin som malathion (Ovide), som påføres hår og hovedbund. To advarsler: Det er brandfarligt, og kvinder, der er gravide eller ammer, skal sørge for, at deres læger ved. En anden receptbehandling er lindan, som kommer i creme, lotion og shampoo former. Igen kan kvinder, der er gravide eller ammer, muligvis ikke bruge det. Benzylalkohol lotion er en nyligt godkendt behandling, der ikke bør gives til børn under 6 måneder, da virkningerne på dem kan være dødelige ifølge Mayo Clinic.

Ikke-kemisk behandling

Du behøver ikke specielle shampoo eller giftige cremer til at befri dig selv eller dine børn af hovedlus. National Pediculosis Association anbefaler at fjerne lus og nits (æg) med hånden og siger, at det er det eneste middel, der er helt sikkert.

Del:
Kommentarer