Hammertoe Surgery Procedures

Hammertoe Surgery Procedures

Hammertoe opstår, når en tå kontrakter og bliver bøjet på grund af en ubalance mellem senerne på toppen og bunden af ​​tåen. Ifølge den amerikanske Podiatric Medical Association påvirker hammertoe normalt den anden til femte tær. Tilstanden forværres over tid og vil kræve kirurgi, hvis mere konservative behandlingsmetoder undlader at rette op på problemet. Flere kirurgiske procedurer er tilgængelige for at behandle hammertoe.

Symptomer

Foruden bøjning af tåen, hammertoe symptomer omfatter smerte på toppen af ​​tåen, når der bæres sko, rødme, hævelse, smerte ved tåens base eller vanskeligheder med at flytte leddet. Hvis du har en hammertoe, kan du også udvikle korn, hvis din tå gnider løbende mod dine sko. Skader, arvelighed og arthritis kan bidrage til dannelsen af ​​en hammertoej. Ved konstant brug af tøj, der er for stramme, kan det også forårsage fælles deformitet i tæerne.

Hammertoe Typer

Fleksible hammertoes kan stadig flyttes i leddet og kan rettes uden kirurgi. Hvis du ikke behandles, mens din hammertoe er i det fleksible stadium, kan leddet blive stift og ubøjeligt. Det er på dette stadium, at kirurgi er nødvendig.

Phalangeal Head Resection

Phalangeal hoved resektion, eller arthroplasty, bruges til at fjerne en del af benet over den stive led. Når knogleafsnittet er fjernet, er tåen rettet. Tendons, bindevævets bånd, der forbinder muskel til knogle, skæres og fastgøres for at holde tåen i sin nye position. Tape eller ledning bruges til at holde tåen på plads, indtil den heler.

Fælles Fusion

Fælles fusion bruges til permanent at forbinde leddene i tåen og forhindre en gentagelse af hammertoe. Denne procedure anvendes, hvis du har haft en hammertoej på den berørte tå før, hvis du har et andet tå problem ud over hammertoen eller hvis din fælles deformitet skyldes en muskel- eller nervesygdom. Efter at en lille del af knoglen er fjernet ved leddet og tåen er rettet, lægges en ledning gennem tåsneden. Ledningen fjernes fire til seks uger efter operationen, hvilket giver tid til leddene at smelte.

Tendon Release

Tendon frigivelse bruges, hvis hammertoen ikke er særlig alvorlig, og leddet er endnu ikke blevet stiv. Tendoner, der er for tæt, fælder samlingen i en bøjet position. Under senen frigivelse, er senen skåret, så leddet kan rette sig. Tendon release er en mindre procedure og kan kun kræve et par sting.

Genopretning

Efter hammertoe-kirurgi skal du holde dig væk fra dine fødder så meget som muligt for at undgå at lægge pres på tåen. Tåen vil være hævet og smertefuldt i starten, men disse symptomer vil gradvist falde som helbredelse opstår. Det er vigtigt at holde bandagen på tå tør for at forhindre infektion. Sting kan fjernes ca. 10 dage efter operationen. En uge eller to efter operationen, afhængigt af hvilken operation du har, kan du måske begynde at bære fodtøj med stive såler.

Del:
Kommentarer